Duurzaam denken en doen

Blog van Wateropleidingen: Duurzaam denken en doen

Neem contact op met ons

Afgelopen weekend at ik in één van de gezellige restaurantjes van Utrecht. We hadden een lekkere wijn gekozen en ik vroeg om een kannetje water. "Nee, mevrouw, helaas, dat kan niet", zei de ober. "Dat mag ik van mijn baas niet serveren." Ik was verbaasd. In Frankrijk krijg je standaard een fles of karaf water, ook al is het vaak niet eens echt lekker. Maar in Nederland ...

Gelukkig komt daar nu verandering in. Gesteund door bijna 20.000 Facebook-fans van kraanwater in de horeca en een aantal drinkwaterbedrijven* is er nu een app: KRNWTR-app.

Tom Niekamp van KRNWTR licht toe: "Via de app kun je het kraanwaterbeleid in de horeca eenvoudig beoordelen. Een groen glas staat voor gratis of tegen een redelijk bedrag. Als het je veel moeite heeft gekost of als je het te duur vond, geef je een oranje glas en een rood glas staat voor geen kraanwater. Met deze simpele rating beloon je de ondernemer die het goed doet met een compliment en stimuleer je de ondernemer die geen kraanwater schenkt om het wel te doen." (bron: www.krnwtr-drinkkraanwater.nl)

Met de app kun je ook zelf op de kaart zien welke restaurants er kraanwater schenken.

In Utrecht kun je tot en met 10 mei via deze app stemmen welke onderneming het kraanwater vriendelijkst is.

Help je mee om de kraanwater vriendelijkste horeca gelegenheid van Utrecht te vinden?

Laat het weten via twitter, facebook, de KRNWTR app.

Uiteindelijk ben ik beland bij mijn favoriete restaurant Jasmijn & Ik. Daar kon ik genieten van de Waterdanseressen uit Penang (pittige curry) en de Tevreden Boeddhabuikjes (Chinese deegpakketjes) met daarbij een glas van mijn favoriete Sauvignon blanc én een heerlijk glas kraanwater.

Danielle Langendijk (Wateropleidingen)

Filmpje over de app:
http://www.krnwtr-drinkkraanwater.nl/krnwtr-app-op-wereld-waterdag-beschikbaar-voor-iphone-en-android/

*Waterbedrijf Limburg, Brabant Water, Vitens en Waterbedrijf Groningen.

Dit blog kunt u via de share-buttons (zie rechts boven) op uw eigen Facebook, twitter pagina etc. delen.

Bron KRNWTR - karaf kraanwater

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kunt u ons volgen op Twitter of u aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws".