Waterprofessionals in gesprek

Blog van Wateropleidingen: Waterprofessionals in gesprek

Neem contact op met ons

Esther Dieker en Agnes Maenhout delen per e-mail ervaringen over werken in de watersector. Esther is een Young professional en werkt 3 jaar, Agnes heeft 33 jaar ervaring.

Op 3 dec. 2013, om 10:15 heeft Agnes Maenhout het volgende geschreven:

Beste Esther,

Vorige week heb ik met plezier geluisterd naar je visie zoals uitgesproken tijdens het drinkwaterdiner. Jij was daar als vertegenwoordiger van de jonge garde en vertegenwoordigde jong waternetwerk. Je vertelde dat je nu, na een traineeship van twee jaar, ingehuurd bent bij WML, met veel enthousiasme in de waterwereld werkt en dat er na 1 januari geen formatie beschikbaar is. Een wrange constatering.
Wat ik erg sterk vond in je pitch (jij had echt een pitch: kort en bondig) is je pleidooi om mensen vooral te plaatsen op hun talent: "Neem iemand omdat hij/zij de kwaliteit heeft voor een functie en niet omdat de persoon toevallig jong is". Ik ben het meer dan 200% met je eens, momenteel zijn jongeren "in", een soort aaibare hush puppies, je moet ze hebben. Mensen plaatsen op talent, dat is toch ook wat elke coach wil en waar je een sterk team mee bouwt, ervaren, onervaren, m/v, oud, jong, doener, denker, mensenmens, etc...

Esther, ik ben in 1979 gestart als werkloze ingenieur afvalwaterzuivering, trainees waren toen nog niet uitgevonden. Het komt goed! Ik nodig je uit om te reageren op mijn mailtje of mij vragen te stellen.

Met vriendelijke groet,
Agnes Maenhout

Op 5 dec. 2013, om 17:15 heeft Esther Dieker het volgende geschreven:

Beste Agnes,

Bedankt voor dit mooie compliment, dat is leuk om te horen! Ik vond het leuk om te zien dat mijn pitch zoveel reacties teweeg bracht. Het was interessant om te zien hoe mensen vanuit verschillende organisaties uit de watersector hiernaar kijken. En ik ben het met je eens, jongeren zijn momenteel "in". Dat is iets waar we vanuit Jong KNW vanaf willen. We zien ook dat de sector moet verjongen, maar doe dat op een constructieve manier en DOE dat vooral. Vanuit Jong KNW gaan wij zeker een vervolg geven aan deze discussie!
Toen ik mijn pitch gaf en jouw mailtje las had ik nog geen baan vanaf 1 januari en ik wilde je daarom het volgende vragen: hoe heb jij in 1979 als werkloze ingenieur gezorgd dat je aan het werk kwam? Zo hoopte ik tips te krijgen over hoe ik dat het beste kan aanpakken. Het verhaal en de tips zijn nog steeds welkom, gelukkig heb ik ze niet zo dringend meer nodig! Ik start bij waterschap Rivierenland als junior adviseur ruimte en water op de afdeling plannen. Een leuke uitdaging en het is nu al bewezen: het komt goed!

Ik ben nog steeds benieuwd naar jouw verhaal, dus ik hoor het graag in je reactie!

groeten,
Esther

Op 10 dec. 2013, om 09:00 heeft Agnes Maenhout het volgende geschreven:

Hoi Esther,

Mooi nieuws Esther, van harte gefeliciteerd met je job. De functie klinkt als veel uitdaging; ga je ook aan een van de hoogwaterbeschermingsprogramma projecten werken? Interessant dat je de stap maakt van een waterbedrijf naar een waterschap. Ik ken maar weinig mensen die dat ook gedaan hebben. Dit is het echte "waterketen"-denken. Ik ben heel benieuwd naar je ervaring en of de werkomgeving en - cultuur een beetje overeen komt.

En, ja, aan mijn eerste echte job heb ik nog steeds hele goede herinneringen. Project ingenieur anaerobe zuivering in Wageningen: een 6 kuub reactor en werken met laarzen en overall. Mijn afstudeerbegeleider  Gatse Lettinga heeft me getipt en gepromoot. In de tijd van de vele werklozen had je echt een kruiwagen nodig. Ik schets je toch even de context. In 78-79 was er geen mobieltje, mail, linkedin, facebook, internet, etc., een beetje stenen tijdperk op het gebied van communicatie eigenlijk. Er waren heel weinig vacatures met meer dan 100 sollicitanten. De informele weg werkte beter. Bezig blijven, contacten onderhouden en je af en toe (live) laten zien: na een didactiek-3 maands extra vak en een half jaar full time studenten-assistent werd ik door Gatse getipt en rolde ik zo in mijn eerste baan. Uiteindelijk ben ik geen onderzoeker gebleven, maar het was een prima start-up.

Esther, nog 3 weken en je gaat naar Tiel. Hoe ga je je voorbereiden op je baan, en heb je nagedacht hoe jij je inwerktraject ziet?

groet,
Agnes

Op 15 dec. 2013, om 14:25 heeft Esther Dieker het volgende geschreven:

Hoi Agnes,

Het is zeker een uitdagende functie, al weet ik nog niet precies wat het gaat inhouden. Voor zover ik nu weet ga ik voornamelijk de projectleiders ondersteunen met plannen in het landelijk gebied, bijvoorbeeld het ontwerpen van waterbergingsgebieden en natuurvriendelijke oevers. Behalve gebiedskennis, zou ik in mijn inwerktraject graag kennis maken met de verschillende facetten van het waterschap. En vooral die laarzen aan doen en buiten kijken wat ze doen. Verder heb ik er nog niet veel over nagedacht, behalve dat ik graag een inhoudelijke cursus of opleiding wil doen het komende jaar. Heb jij nog tips?

Leuk om te lezen hoe jij destijds aan je baan bent gekomen. Wat me vooral opvalt, is dat het nu niet wezenlijk anders werkt. Door het internet en de sociale media is het een stuk makkelijker allemaal, dat zeker, maar ook ik heb het gesprek voor mijn functie te danken aan een referentie uit mijn netwerk. Ik merk ook dat dat echt nodig is, want ook nu reageren er vaak over de 100 sollicitanten op een functie. De tip is dus zorgen dat je een goed netwerk opbouwt. Ik vind het trouwens een interessante gedachte dat ik met deze overstap van een drinkwaterbedrijf naar een waterschap het 'waterketen'-denken al in de praktijk ondersteun, zo had ik het nog niet bekeken. Hoe kijk jij tegen de samenwerking in de keten aan?

groeten,
Esther

Op 15 jan. 2014, om 09:00 heeft Agnes Maenhout het volgende geschreven:

Hoi Esther,

Een nieuwe werkplaats is natuurlijk een geweldige start in het nieuwe jaar. Je enthousiasme spat er van af en mijn belangrijkste tip is "houd dit zo!", blijf jezelf en houd je verwondering vast ;-). Wist je trouwens dat mensen (medewerkers) zich binnen 3 maanden helemaal aanpassen aan de cultuur van hun werkomgeving? Dat maakt bijvoorbeeld dat het voor eenlingen heel moeilijk is om hun frisse blik vast te houden (denk bijv. aan 1 vrouw binnen een mannenclub of 1 psycholoog binnen een techneutengroep); een frisse wind blijvend laten waaien lukt dan veel beter als je met een groep bent. Als je zelf helder hebt wat je functie gaat inhouden kan ik je als buitenstaander vast wel enkele ontwikkel ideeën meegeven. We bepalen dan eerst welke leerstijl jou het meeste aanspreekt: kunst afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen of ontdekken. Ofwel, een ontdekker (zoals ikzelf ben) laat je natuurlijk niet te lang meelopen maar die geef je gelijk een klus.

Hoe staat het met je inwerkprogramma? Mijn inwerkprogramma in 1981 bij provincie Zuid-Holland was: hier is de statenzaal, hier is je bureau, een stapel rapporten en ga je gang! Hoeveel mensen heb je in de eerste 2 weken al gesproken buiten je eigen team? En hoe kijk je nu aan tegen de tijd die je denkt nodig te hebben om een echte waterschapper te worden?

Vanwege bovenstaande wil ik je nu meteen de vraag stellen wat je grootste verrassing is: het verschil in het werken bij een drinkwaterbedrijf en een waterschap, werken met Limburgers en Gelderlanders, ik ben benieuwd.

groet,
Agnes

* Dit blog kunt u via de share-buttons (zie rechts boven) op uw eigen Facebook, twitter pagina etc. delen. *

Agnes Maenhout
Esther Dieker

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kunt u ons volgen op Twitter of u aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws''.