Een stadion als ambiance

Blog van Wateropleidingen: Een stadion als ambiance

Neem contact op met ons

Het Mbombela stadium in Nelspruit is even het centrum van de Zuid-Afrikaanse waterwereld geweest. Als ambiance voor Wisa 2014, het tweejaarlijkse congres van de Water Association of Southern Africa. Het aantal van meer dan 2000 bezoekers was enorm. Ondanks de 54000 zitplaatsen in het stadium, vonden de grote bijeenkomsten (opening, galadiner) plaats in een tent. Het holy grass mag natuurlijk niet belopen worden, en de tribunes - met zebraprint- fungeerden slechts als lunchplek.

De World soccer games 2010, nu 4 jaar geleden, hebben een spoor achtergelaten in Zuid-Afrika. De zeurderige tonen van de vuvuzela's zijn inmiddels uitgestorven, maar een lint aan grote stadions rijgt zich door het land. Stadions die staan te staan. Recent heb ik er 2 mogen bezoeken: het Moses Mabhida Stadium in Durban en het  Mbombela stadium in Nelspruit. Het Moses Mabhida stadium domineert de sky-line van de stad  de stad; het uitzicht, boven op de boog is magnifiek en waaghalzen kunnen een  jump maken.

De beurs en de 7 parallel programma's vonden plaats in de "ingewanden" van het stadium, in zaaltje met de naam meerkat, giraffe, leopard, rhino etc. . Het zoeken van de juiste locatie zorgde voor extra verbroedering. En wat brengt nu zo'n conferentie? Is het die inspirerende of saaie lezing, is het die sprankelende workshop, is het de beurs, is het de receptie of het galadiner? Nee, nee en nee, het is de toevallige ontmoeting, de herkenning, de warme gesprekken, en vooral het gemak waarmee je met de Zuid-Afrikaanse collega's contact kunt maken.

Mbombela stadion, een fantastische ambiance voor ontmoetingen, ontmoetingen met bekenden en inspiratie voor nieuwe samenwerkingen! Is een dergelijke ambiance ook iets voor de 80.000 Nederlandse water professionals?

Agnes Maenhout (Wateropleidingen)

* Dit blog kunt u via de share-buttons (zie rechts boven) op uw eigen Facebook, twitter pagina etc. delen. *

Mbombela stadium in Nelspruit
Moses Mabhida Stadium in Durban

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kunt u ons volgen op Twitter of u aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws''.