“Kraanwater graag”

Blog van Wateropleidingen: ""Kraanwater graag"

Neem contact op met ons

Afgelopen weekend at ik in een gezellig restaurantje in Utrecht. We hadden een lekkere wijn gekozen en ik vroeg om een kannetje water. "Nee, mevrouw, helaas, dat kan niet", zei de ober. "Dat mag ik van mijn baas niet serveren." Ik was verbaasd. In Frankrijk krijg je tegenwoordig standaard een fles of karaf water, ook al is het vaak niet eens echt lekker. Maar in Nederland ...

Uit onderzoek van TNS Nipo (in opdracht van Vitens) blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders één of meerdere keren hebben ervaren dat hen in de horeca kraanwater werd geweigerd terwijl ze er om vroegen.

Gezonde dorstlesser overal beschikbaar

Gelukkig komt daar nu verandering in.
Nederland, een land met het beste drinkwater ter wereld. Zomaar uit de kraan, daar mogen we trots op zijn. Je zou zeggen dat kraanwater altijd beschikbaar moet zijn. Thuis, maar ook op school en in het restaurant.

Dat vindt ook de kraanwatercoalitie. De coalitie bestaat uit onder andere drinkwaterbedrijven als Vitens, Brabant Water, Dunea en PWN. Zij zijn een landelijke actie gestart om kraanwater beschikbaar te krijgen in de horeca.

Ook is er een app: KRNWTR-app. Met de app kun je ook zelf op de kaart zien welke restaurants kraanwater schenken.

Overal kraanwater, teken jij ook?

Wil jij ook geen "nee" meer horen als je kraanwater bestelt?

Teken dan de petitie op https://www.overalkraanwatergraag.nl/petitie

Meer informatie? Neem dan contact op met Wateropleidingen, Daniëlle Langendijk (030) 60 69 412.

* Dit blog kun je via de share-buttons (zie rechts boven) op je eigen Facebook, twitter pagina etc. delen. *

Blog van Wateropleidingen-Kraanwater graag

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kan je ons volgen op Twitter of je aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws''.