“Agnes, heb jij nog een eigen kamer?”

Blog van Agnes Maenhout Wateropleidingen: "Agnes, heb jij nog een eigen kamer?"

Neem contact op met ons

Flex werken met "functionele werkplekken", ontmoetingsgerichte indeling, koffiecorner, glazen vergaderruimtes, stilteplekken, belcellen en zo meer. Een fenomeen dat er op papier geweldig uitziet en waar een architect lyrische teksten over uit. Modern en leuk dat is zeker, maar hoe werkt dat nu in de praktijk? De eerste 3 weken leverden naast nieuwe ontmoetingen en ervaringen vooral ook veel  meer beweging op.

"Agnes heb jij een eigen kamer"? , dat is een vraag die vrijwel elke externe relatie stelt. Na mijn "niet dus", bespeur ik een meewarige knik en klinkt de vervolgvraag, en hoe doe je dat dan? "Met dat", verwijzen ze naar gesprekken die je als directeur hebt en die niet voor allemans ogen en oren bedoeld zijn. Wel, het werkt heel simpel: basics zijn mijn laptop en iphone en ik denk bij elke activiteit na welke plek daarvoor geschikt is. De telefoon gaat, je luistert of de beller lang of kort van stof is en loopt richting een belcel. Een beoordelingsgesprek voer je in een iets meer besloten vergaderruimte in een "vreemde" vlek en mails doe je thuis of op een werkplek tussen de mensen. En op die momenten dat je té bereikbaar dreigt te worden, dan biedt de stilte van de bibliotheek uitkomst.

Bij samenwerking hoort overleg. Natuurlijk gebruik ik mails, telefoon, soms skype en facetime, maar favoriet is het vertrouwde overleg in vergadervorm. In een volledig flexconcept betekent dat aan de wandel. We weten natuurlijk dat een omgeving effect heeft op mensen. In kleine ruimtes gaan mensen klein denken, in donkere ruimtes somberen. Ik hou van licht en een mooie omgeving. In het lichte gebouw met hoge ruimtes zijn er werkplekken in alle soorten.......en gelukkig is de laptop licht en Wifi overal. Ruimte voor werk en ruimte voor nieuwe ideeën.

Ook externe relaties hebben in de afgelopen weken de weg naar het nieuwe pand gevonden. De een moet even zoeken naar de ingang, een ander miste de parkeerbestrating, dacht tot aan de ingang te rijden en kwam vast te zitten in de modder! Enfin, over enkele maanden zal de natte grond getransformeerd zijn in een groene oase. Wateropleidingen heeft de werkplekken "een vlek" aan de voorzijde van het pand. De muren zijn helemaal glas en dit betekent dat  je vanuit je werkplek de bezoekers langs ziet wandelen. Ideaal, je hebt dan nog net 5 minuten tijd om je spullen bij elkaar te zoeken. Mooi, groot, licht zijn de woorden die bezoekers uiten. Toch zie je aan de oogbewegingen van je bezoekers dat zij moeten wennen aan de vele impulsen die vanuit de glazen vergaderruimtes zichtbaar zijn. Dat klopt, er is overal altijd iemand te zien, en ... het went snel en het is leuk, al die watercollega's.

Agnes Maenhout (Wateropleidingen)

* Dit blog kunt u via de share-buttons (zie rechts boven) op uw eigen Facebook, twitter pagina etc. delen. *

Wateropleidingen aan het werk in het nieuwe Waterhuis
Evelien Meijerink Wateropleidingen aan het werk in het nieuwe Waterhuis

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kunt u ons volgen op Twitter of u aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws''.