Zo kwam Jan ‘52’ aan een baan in de watersector

Blog van Wateropleidingen: Zo kwam Jan ‘52' aan een baan in de watersector

Neem contact op met ons

Jan is 52 en werkt sinds zijn studie aan de MTS, als monteur in de technische dienstverlening. Ruim twee maanden geleden hoorde hij dat hij zijn gedwongen ontslag krijgt.  Hij moet op zoek naar een nieuwe baan. Het ontslag was voor Jan een enorme schok. Hoe zou hij ooit een andere baan kunnen vinden, op zijn leeftijd? Maar na een tijd kwam er ook een andere gedachte op: wat als dit de kans is om heel ander werk te gaan doen? Iets waar hij zijn leven al van droomt? Jan besluit om dit te zien als de mogelijkheid om te gaan werken in een sector waar zijn hart ligt: het waterbeheer.

Als een vis in het water...

Als kind was Jan dagelijks langs de waterkant te vinden. Vissen was zijn grote hobby. Vanaf zijn studietijd zette hij zich als voorzitter van de plaatselijke visvereniging in voor een betere waterkwaliteit en een hogere visstand.
Eigenlijk weet Jan al jaren dat hij zou willen werken als waterbeheerder bij een waterschap. Maar hoe kan hij een baan krijgen als waterbeheerder? Hij schrijft de ene sollicitatiebrief na de andere. Hij maakt een profiel aan op Linkedin en bezoekt verschillende netwerkbijeenkomsten. Maar helaas zonder resultaat.

Niet alleen

Dit is eigenlijk vreemd omdat Jan veel werkervaring heeft. Hij is zeer gemotiveerd en heeft veel kennis van het waterbeheer. Daarnaast weet Jan vanuit zijn technische achtergrond alles van nieuwe besturingssystemen, die in het waterbeheer veel worden toegepast. Kortom; Jan zou eigenlijk aan de slag moeten kunnen, maar komt simpelweg niet in contact met de juiste mensen. Bovendien is Jan niet de enige werkloze 50-plusser die moeilijk aan een baan komt.

De succesformule:

Toch hebben mensen als Jan een goede kans op een baan bij een waterschap. Als ze het slim aanpakken. Hoe ze dit kunnen bereiken? Door het volgen van een opleiding bij Wateropleidingen. Dit is de manier om in contact te komen met enthousiaste en gedreven mensen uit de sector. Aan hen kun je laten zien wat je waard bent. Deze aanpak vraagt wel om een bewuste strategie. De eerste stap is om contact op te nemen met Wateropleidingen en te bekijken welke opleiding goed aansluit bij je interesse en niveau. Mijn advies hierbij is om bewust te kiezen voor een opleiding en niet voor een cursus, omdat een opleiding je kansen aanzienlijk vergroot. Een opleiding duurt langer, waardoor je echt een band opbouwt met je medecursisten en docenten. Door de opleiding met succes af te ronden ontvang je een door de sector erkend diploma.

Het prijskaartje...

Dat aan opleidingen een hoger prijskaartje hangt dan aan een cursus hoeft geen probleem te zijn. Vaak zijn er voldoende financieringsmogelijkheden door bijvoorbeeld speciale afvloeiingsregelingen. Daarnaast wil je oude werkgever ook graag dat je ergens anders weer aan de slag kunt. Zij zijn vast bereid mee te denken. De tweede stap zou dus een gesprek moeten zijn met je oude werkgever en mogelijk ook de uitkeringsinstantie.

De springplank gebruiken

Als je eenmaal de opleiding volgt, ga dan niet alleen thuis zitten studeren, maar gebruik de opleiding als springplank naar een nieuwe baan. Hiermee bedoel ik dat je in de lessen gaat netwerken. Docenten en cursisten vertellen maar wat graag over hun eigen vak. Spreek af met mede cursisten om samen te leren en te werken aan opdrachten. Vraag of je een dag kan meelopen om een indruk te krijgen van het werk. Ga met medecursisten naar beurzen, congressen en symposia. Deze zijn er regelmatig en het is een stuk eenvoudiger om hier met de juiste mensen in contact te komen, als je mensen kent die jou kunnen introduceren. Opeens hoef je jezelf niet meer voor te stellen en uit te leggen waarom je er bent, maar zijn de rollen juist omgedraaid: je wordt voorgesteld en mensen vragen aan jou waarom je geïnteresseerd bent in het vakgebied. Sterker nog, misschien word je juist wel extra gewaardeerd, omdat je extra durf toont.

Aan de slag!

Ben jij zo iemand als Jan? Zet dan ook de eerste stap naar je nieuwe baan in de watersector en neem nu contact op met Wateropleidingen. Ik weet zeker dat de kennis en ervaring die je op doet tijdens het volgen van een opleiding je zullen helpen bij het vinden van de juiste baan.

Ingezonden blog: Gijs Koning

Meer informatie? Neem dan contact op met Wateropleidingen, Daniëlle Langendijk (030) 60 69 412.

* Dit blog kun je via de share-buttons (zie rechts boven) op je eigen Facebook, twitter pagina etc. delen. *

Blog van Wateropleidingen - Veldwerk Jan zou hier bij moeten zijn

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kan je ons volgen op Twitter of je aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws''.