Hugo is de wanhoop nabij

Blog van Wateropleidingen: Hugo is de wanhoop nabij

Neem contact op met ons

Het is dinsdagochtend, ik loop het Waterhuis in Nieuwegein binnen. Het is nog donker. Vandaag is  een belangrijke dag voor Wateropleidingen. Al onze klanten hebben we uitgenodigd om kennis te maken met het digitale leren. Ik loop naar boven en neem een kop koffie. Wat ruikt dat lekker.

Ah, daar is Hugo al. Hij loopt naar me toe in zijn fel groene colbertje. We schudden elkaar de hand. "Goed je weer te zien", zegt hij. Hugo is manager opleidingen bij een drinkwaterbedrijf. Hij vertelt: "ik ben speciaal wat eerder gekomen om een vraag aan jou voor te leggen. Ik heb 4 nieuwe medewerkers aangenomen en die moeten worden opgeleid. Ik heb zelf geen tijd om te kijken wat ze moeten weten en hoe we dit moeten doen. Wat ik wel weet is dat zij over 2 jaar alles moeten weten over het winnen en zuiveren van drinkwater."

Ik vraag aan Hugo: "Wat gebeurt er als deze mensen niet goed worden opgeleid?" Zijn antwoord is helder: "Dat betekent dat we een onderbezetting hebben op de productielocaties en de werkdruk te hoog wordt. Bovendien wordt de kans dat er fouten worden gemaakt een stuk groter." Hij fronst zijn wenkbrauwen en zegt: "Uiteindelijk lopen we het risico laag te eindigen in de benchmark."

We lopen naar de loungekamer en nemen nog een kop koffie. "Hugo", zeg ik, "Stel je eens voor dat je binnen 2 jaar beschikt over 4 medewerkers die kennis hebben van de bronnen voor drinkwater, het winnen van water en de nieuwste zuiveringstechnieken. En ... dit in hun werk kunnen toepassen. Hoe zou het zijn als je binnen 2 jaar 4 goed opgeleide medewerkers hebt?"

Hugo kijkt me vragend aan: "Dat heb je mooi gezegd, maar hoe bereik ik dat in de praktijk?"
Er zijn veel managers zoals Hugo. Met het aantrekken van nieuw personeel begint hun uitdaging pas. Want hoe zorg je ervoor dat zulke nieuwe mensen het vak voldoende gaan beheersen?

Wist je dat jouw nieuwe medewerkers binnen 2 jaar de basis onder de knie kunnen hebben op het gebied van de productie van drinkwater? Dat klinkt ideaal. En het kan. Zo ga je dat realiseren:

Experts direct aan de slag

In 5 stappen naar opgeleide medewerkers:

1. Breng in kaart wat je medewerkers moeten kennen en kunnen. Gebruik als startmateriaal de taak- en functiebeschrijving, de kennis van de leidinggevenden en een niveau van zelfstandigheid.

2. Ga na wat je medewerkers al weten en leg dit naast de uitkomst van punt 1.

3. Stel een persoonlijk opleidingsplan op. Hierin geef je aan welke opleidingen de medewerker gaat volgen en in welke periode. De opleidingen hebben betrekking op kennis, vaardigheden, houding en cultuur van je bedrijf. Geef in het plan aan wie op kan treden als mentor bij welk onderdeel.

4. Inzet digitale leeromgeving. Als de medewerkers een opleiding volgen kunnen zij hun opgedane kennis delen via een digitale leeromgeving. Deze omgeving richt je speciaal in voor je bedrijf. Zo kan nieuwe kennis worden gedeeld met collega's en ervaringen worden uitgewisseld.

5. Maak een checklist voor de werkplek. Maak een checklist met de belangrijkste items uit de opleiding. Een geheugensteuntje. De medewerker kan die tijdens het werk bij de hand houden.

Wateropleidingen kan je helpen met deze stappen. Hoe?
Wateropleidingen stelt voor je medewerkers een opleidingsplan op en zorgt voor de uitvoering. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving. In deze omgeving staat bijvoorbeeld een artikel over de nieuwste zuiveringstechniek en worden er ervaringen uitgewisseld. Ook zorgt Wateropleidingen voor de link met de praktijk zodat het rendement van de opleiding wordt vergroot.

Jouw nieuwe medewerkers ook binnen 1 jaar de basis onder de knie?
Neem dan contact met me op: Daniëlle Langendijk (030) 60 69 412

* Dit blog kan je via de share-buttons (zie rechts boven) op uw eigen Facebook, twitter pagina etc. delen. *

Blog Wateropleidingen - Hugo is de wanhoop nabij

Blogupdates ontvangen?

Om op de hoogte te blijven van onze laatste blogs, kan je ons volgen op Twitter of je aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief "E-Waternieuws''.