Hoeveel water eet jij?

Blog van Wateropleidingen: Hoeveel water eet jij?

Neem contact op met ons

Er waren meer bezoekers dan verwacht op de Veggieworld beurs afgelopen weekend. Flexitariërs, vegetariërs en andere bewust-etende mensen kwamen naar de Jaarbeurs in Utrecht om te proeven en ervaren hoe lekker plantaardig eten is.

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten (afkomstig van planten, zonder vlees, vis, ei of zuivel). Vaak uit onvrede over de bio-industrie en de veiligheid van ons eten. Mensen kiezen steeds bewuster. Wist je dat je door minder vlees te eten je ook water bespaart?

Noodklok
Professor Arjen Hoekstra van de Universiteit Twente luidde onlangs noodklok. Waterschaarste neemt toe blijkt uit zijn onderzoek "Four billion people facing severe water scarcity". Vier miljard mensen hebben minstens één maand per jaar te maken met een serieus watertekort. Een van de belangrijkste wereldproblemen.

Dit lijkt een ‘ver van m'n bed show', maar het hoeft niet zo te blijven. Door met elkaar meer water te besparen, dringen we het watertekort terug. Zodat iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater. En er voldoende water is voor landbouw, industrie en natuur.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn? Het kan echt!
Hoe bereik je dat? Denk eens aan wat je eet. Er worden grote hoeveelheden water gebruikt voor het telen, maken en vervoeren van ons eten. Dat waterverbruik heeft een wereldwijde impact.

Door minder of geen dierlijke producten te gebruiken, bespaar je heel veel water. De grootste besparing bereik je door rundvlees te mijden. De watervoetadruk van rundvlees is 15.415 L/kg (bron: Nederlandse Vereniging voor Veganisme).

Door (vaker) voor plantaardig eten te kiezen, bespaar je niet alleen dieren(leed), ook je watervoetafdruk wordt minder. Bovendien is het beter voor je gezondheid. Kortom: goed voor mens, dier en milieu.

Met elkaar de waterschaarste verkleinen
Doe mee met de 'VeganChallenge'. Ga ook de uitdaging aan om vanaf 1 april de hele maand plantaardig te eten en maak kennis met de vegan lifestyle. De VeganChallenge is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Zij organiseren twee keer per jaar de VeganChallenge. Het doel van deze challenge is om het voor zoveel mogelijk mensen, zo makkelijk mogelijk te maken veganistisch te eten.

Enthousiast?
Ook kennismaken met de VeganChallenge waarbij de focus op plantaardig eten ligt? Inmiddels hebben 12.000 mensen meegedaan aan deze challenge. Ontvang dagelijks heerlijke recepten en tips. Zo wordt plantaardig koken makkelijk en lekker. Met elkaar verkleinen we de watervoetafdruk en helpen we de waterschaarste in de wereld te verminderen.

Doe mee
Geef je hier op en ga de VeganChallenge aan.
Deel dit blog met je collega's, vrienden en bekenden om nog meer mensen enthousiast te maken voor deze uitdaging.

Vragen?
Heb je vragen? Neem dan contact met me op via danielle.langendijk@wateropleidingen.nl of bel (030) 60 69 412

Daniëlle Langendijk

Bron tekst: http://veganchallenge.nl/
Bron afbeelding: ©Chasing Change | Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Meer informatie: http://chasingchange.org/ | http://www.veganisme.org/

Blog_hoeveel water eet jij_364