Drinkwater

Overzicht Drinkwater titels en contactgegevens drinkwater team.

Neem contact op met ons

Opleidingen

mbo

mbo/hbo

hbo

Cursussen

vmbo/mbo

mbo

hbo

Trainingen

vmbo

Leerlijn Drinkwater 3-koloms Leerlijn drinkwater groot

Opleidingsstructuur diploma deskundige veilige leidingwater installaties

De opleidingsstructuur voor het diploma “Deskundige veilige leidingwaterinstallaties” bestaat uit een aantal bouwstenen. De bouwstenen (opleidingen en cursussen) hebben een MBO+ niveau en kunnen in willekeurige volgorde worden gevolgd.

Voordat begonnen kan worden met het verzamelen van de bouwstenen moet u in het bezit zijn van het diploma MBO installatietechniek, HBO – techniek of gelijkwaardig. De cursussen en opleidingen kunt u in willekeurige volgorde bij Wateropleidingen volgen. Zie voor de verschillende bouwstenen onderstaand schema.

Leerlijn DLWI klein Leerlijn DLWI groot

Voor de opleidingen Beheer en onderhoud van leidingwaterinstallaties en Legionellapreventie in leidingwaterinstallaties, ontvangt u nadat u het bijbehorende tentamen met een voldoende resultaat heeft afgesloten een diploma. Voor de cursussen ontvangt u een certificaat van deelname, indien u bij alle lessen aanwezig bent geweest.

Als u de diploma's en de certificaten heeft behaald en u kunt Wateropleidingen een kopie van uw diploma MBO - installatietechniek, of HBO - techniek overhandigen, ontvangt u het diploma "Deskundige veilige leidingwaterinstallaties". UNETO-VNI kent aan het diploma een branche-erkenning toe.

Na het behalen van uw diploma kunt u als deskundige veilige leidingwaterinstallaties, al vóór de oplevering van een nieuwe installatie, en vervolgens in de beheerfase, de rol van regisseur vervullen: u leert tijdens het traject een helikopterview aannemen, waarmee u het proces van oplevering en de beheer(s)fase van een leidingwaterinstallatie kunt begeleiden. U krijgt inzicht in de verschillende facetten die in deze processen een rol spelen. U kunt daarmee de schakel vormen tussen de opdrachtgever (de eigenaar van de leidingwaterinstallatie) en de uitvoerende bedrijven.

Drinkwater

Team Drinkwater

‘Ons opleidingsaanbod op het gebied van drinkwater sluit aan bij vragen vanuit de drinkwatersector zelf. Het is een heel breed palet dat begint bij de basis van productie als distributie en dat doorloopt naar een serie specialistische cursussen en opleidingen. Uiteraard staat de praktische toepasbaarheid centraal. Zodra er veranderingen nodig zijn, door wetgeving en technologische ontwikkelingen, dan stemmen we dat af met professionals uit de sector. Zo houden we ons aanbod aantrekkelijk en up to date.’

Wil je meer weten over het cursusaanbod Drinkwater of heb je andere opleidingsvragen? Neem contact met ons op.

Evelien Meijerink (030) 60 69 416
Laura Bon (030) 60 69 415
Claudia van den Bogaard (030) 60 69 410
Daniëlle Thomas (030) 60 69 402

Bibliotheektitels

De volgende cursussen en opleidingen zijn beschikbaar in de bibliotheek van Wateropleidingen. Deze titels voeren we op aanvraag uit.

  • Monsternemer Waterbedrijf
  • Functieopleiding procesvoering Productie
  • Reststoffenproductie

Leerlijn Drinkwater

Een aantal opleidingen kun je als onderdeel van een leerlijn (opleidingstraject) volgen. De opleidingen volgen elkaar op een logische manier op.

Cursuszoeker

Cursuszoeker
Startdatum