Opfrissen van de Basisvaardigheden

In de training Basisvaardigheden worden de volgende onderwerpen opgefrist, getraint en verder ontwikkelt:

wiskunde (rekenen), scheikunde (basis en ‘chemisch’ rekenen), natuurkunde, begrijpend lezen, studeren en interpreteren, hoofd- en bijzaken onderscheiden, beantwoorden van (toets)opgaven.

Neem contact op met ons

Algemeen

Doelgroep

cursisten met enige wis-, schei- en natuurkunde kennis, zonder mbo 3 of 4 diploma

Instapniveau

vmbo

Variant

Dag training

Zelfstudie

2 uur per bijeenkomst

Vakgebied

Drinkwater

Maximaal aantal deelnemers

12

Aantal bijeenkomsten

5

Naam coördinator

Evelien Meijerink

Modules

Opfrissen van de Basisvaardigheden
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 31-08-2017 26-09-2017 € 1.650,00 INSCHRIJVEN

Doel

Voor het behalen van het diploma van de Basisopleiding drinkwaterproductie, de Basisopleiding drinkwaterdistributie of de opleiding Techniek afvalwaterzuivering is kennis van wiskunde (rekenen), scheikunde (chemie) en natuurkunde essentieel. Daarnaast zijn studievaardigheden als begrijpend lezen, juist interpreteren en goed formuleren van antwoorden op vragen van belang.

Deze training is gericht op het opfrissen van deze vaardigheden en het toepassen ervan binnen de genoemde opleidingen. Na het volgen van deze training ben je in staat berekeningen uit te voeren, tentamenopgaven goed te lezen en de juiste antwoorden te kiezen of te formuleren. Ook leer je hoe je het beste kunt studeren.

Inhoud

Het opfrissen, trainen en verder ontwikkelen van de basisvaardigheden:

  • wiskunde (rekenen);
  • scheikunde (basis en ‘chemisch’ rekenen);
  • natuurkunde;
  • begrijpend lezen, studeren en interpreteren;
  • hoofd- en bijzaken onderscheiden;
  • beantwoorden van (toets)opgaven.

Vorm

In kleine groepjes oefen je met opgaven uit het lesmateriaal van de verschillende opleidingen. Gezamenlijk bespreek je de resultaten. Het accent ligt op de werkwijze bij het beantwoorden van de opgave en op het formuleren van het juiste antwoord. Je krijgt huiswerk om te oefenen.

Programma

Wil je weten wat je tijdens de lessen van de training Basisvaardigheden kunt verwachten? Download hieronder het totale lesprogramma. In het programma zijn onder andere de data, onderwerpen en docenten opgenomen.

In company

Je kunt deze training binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van je organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een training. Met een in-company training beperk je kosten en reistijd voor je medewerkers.

Wil je deze training  in-company aanvragen voor medewerkers? Neem contact met ons op.

Indruk training (schaal 1-5)

3.94