Leerlijn drinkwater klein

Leerlijn met mogelijke opleidingstrajecten van cursussen en opleidingen.

Neem contact op met ons

Leerlijn Drinkwater 3-koloms Leerlijn drinkwater groot

Opleidingsstructuur diploma deskundige veilige leidingwater installaties

De opleidingsstructuur voor het diploma “Deskundige veilige leidingwaterinstallaties” bestaat uit een aantal bouwstenen. De bouwstenen (opleidingen en cursussen) hebben een MBO+ niveau en kunnen in willekeurige volgorde worden gevolgd.

Voordat begonnen kan worden met het verzamelen van de bouwstenen moet u in het bezit zijn van het diploma MBO installatietechniek, HBO – techniek of gelijkwaardig. De cursussen en opleidingen kunt u in willekeurige volgorde bij Wateropleidingen volgen. Zie voor de verschillende bouwstenen onderstaand schema.

Leerlijn DLWI klein Leerlijn DLWI groot

Voor de opleidingen Beheer en onderhoud van leidingwaterinstallaties en Legionellapreventie in leidingwaterinstallaties, ontvangt u nadat u het bijbehorende tentamen met een voldoende resultaat heeft afgesloten een diploma. Voor de cursussen ontvangt u een certificaat van deelname, indien u bij alle lessen aanwezig bent geweest.

Als u de diploma's en de certificaten heeft behaald en u kunt Wateropleidingen een kopie van uw diploma MBO - installatietechniek, of HBO - techniek overhandigen, ontvangt u het diploma "Deskundige veilige leidingwaterinstallaties". UNETO-VNI kent aan het diploma een branche-erkenning toe.

Na het behalen van uw diploma kunt u als deskundige veilige leidingwaterinstallaties, al vóór de oplevering van een nieuwe installatie, en vervolgens in de beheerfase, de rol van regisseur vervullen: u leert tijdens het traject een helikopterview aannemen, waarmee u het proces van oplevering en de beheer(s)fase van een leidingwaterinstallatie kunt begeleiden. U krijgt inzicht in de verschillende facetten die in deze processen een rol spelen. U kunt daarmee de schakel vormen tussen de opdrachtgever (de eigenaar van de leidingwaterinstallatie) en de uitvoerende bedrijven.