Uw declaraties wel of niet met BTW

E-docentennieuws item: Uw declaraties wel of niet met BTW

Neem contact op met ons

Veel van onze docenten verrichten op freelance basis werkzaamheden voor Wateropleidingen. U bent in dienst bij een organisatie en verricht uw werkzaamheden voor Wateropleidingen naast uw reguliere baan. Dat is ook de manier waarop wij dat graag zien: u bent professional in de watersector. Na uw les(sen) kunt u ons declaratieformulier indienen, BTW speelt hierbij geen enkele rol.

Een beperkt aantal docenten heeft voor nevenactiviteiten een eigen bedrijf opgericht en zich bij de Kamer van Koophandel aangemeld. U voert mogelijk niet alleen voor Wateropleidingen activiteiten uit, maar mogelijk ook voor andere organisaties. Deze andere activiteiten kunnen wel BTW-plichtig zijn, in tegenstelling tot uw activiteiten voor Wateropleidingen. In dat geval bent u verplicht om bij de belastingdienst een BTW-nummer aan te vragen. Als u een BTW-nummer heeft, bent u verplicht ook aan ons BTW door te berekenen en kunt u geen gebruik maken van ons declaratieformulier.
Deze BTW-doorberekening betekent voor ons een kostenverhoging van 21%, dit heeft niet onze voorkeur. Wateropleidingen is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW en brengen wij onze klanten geen BTW in rekening. Dat betekent dat wij de BTW die u ons in rekening brengt, niet doorberekenen.
Wilt u uw opleidingsactiviteiten BTW-vrij aan kunnen bieden, dan stellen wij voor dat u zich aanmeldt bij het CRKBO, http://www.crkbo.nl/. Wanneer uw aanmelding hier geaccepteerd wordt (na aanmelding volgt een papieren audit), dan hoeft u voor uw opleidingsactiviteiten geen BTW in rekening te brengen. Gelukkig hebben vele docenten dit inmiddels al gedaan.
Aarzel niet om contact met Ronald Hoorman (06) 12 15 9972 op te nemen voor meer informatie.