Wist u dat? Notificaties aan- en uitschakelen op de DWO

E-docentennieuws item: Wist u dat? Notificaties aan- en uitschakelen op de DWO

Neem contact op met ons

Bij al onze opleidingen werken wij met de Digitale Wateropleidingen (DWO). U als docent krijgt regelmatig notificaties in uw mail van berichten van cursisten. Deze berichtenstroom kan een behoorlijke omvang aannemen, afhankelijk van hoe actief cursisten zijn op de leeromgeving.

U kunt zelf instellen of u deze notificaties in uw mailbox wilt ontvangen, om zo de berichtenstroom te reguleren. De verantwoordelijkheid voor het reageren op vragen van cursisten ligt bij Wateropleidingen. Het kan zijn dat de opleidingscoördinator de vraag naar u doorspeelt, bijvoorbeeld omdat het een vakinhoudelijke vraag is. U wordt daar dan specifiek voor benaderd met de vraag of u een reactie wilt plaatsen. Wateropleidingen blijft verantwoordelijk voor het managen van alle berichten.

Hoe stelt u de notificaties in?

  • Klik in de DWO op ‘persoonlijke gegevens', rechts bovenaan het scherm. U ziet nu uw persoonlijke profiel voor de DWO.
  • Onderaan de pagina staan de overige instellingen. De berichten van cursisten vallen grotendeels onder ‘recente reacties'. Wilt u de berichtenstroom verkleinen, dan kunt u deze optie het beste uitvinken. Als u helemaal geen notificaties wilt ontvangen, dan vinkt u de optie ‘ik sta de applicatie toe mails te versturen naar mij' uit.
  • Klik ten slotte op ‘verstuur'. Uw instellingen zijn nu opgeslagen. U kunt dit op ieder gewenst moment weer veranderen.
Digitale Wateropleidingen - notificaties