Docent in the picture

E-docentennieuws bericht: Docent in the picture

Neem contact op met ons

In elke nieuwsbrief zal één van onze docenten zich voorstellen en zijn/haar doceerervaringen met u delen.

In deze nieuwsbrief staat Jan Pot in the picture, docent Basisopleiding Drinkwaterdistributie. Hij is 51 jaar en 29 jaar met veel plezier werkzaam in verschillende functies bij Vitens. Het drinkwater loopt als het ware door zijn aderen.

In 2014 ben ik voor het eerst begonnen met het les geven binnen de Basisopleiding Distributie module drie. Een groentje dus. Bijzonder was dat deze module aan twee groepen werd gegeven. Een groep in Utrecht en een groep in Groningen.

Het voorbereiden van de les is uiteraard een serieuze zaak. Je moet weten waar je het over hebt en je moet een groep cursisten de hele dag bij de les proberen te houden. Een leuke uitdaging want de groep is divers. De kunst is dan ook om de les dusdanig in te vullen dat ieder zich zoveel mogelijk in de lesstof kan vinden.

Mijn ervaring is dat door het geven van groepsopdrachten en een prikkelende communicatie met de cursisten, de dag goed door te komen is. Er zijn goede tips om het ‘inzakmoment' zoveel mogelijk naar het eind van de lesdag te verschuiven. Die tips kun je o.a. krijgen tijdens een lesdag Activerend doceren, gegeven door Wateropleidingen. Daarbij ben ik mij vanaf het begin bewust van het feit dat de student als klant van Wateropleidingen van mij iets verwacht. Wat ik prettig vind is af en toe vragen hoe de studenten de lesdag hebben ervaren. Dit houdt je scherp.

Ik kijk uit naar een nieuwe opdracht.

Docent in the picture Jan Pot