Actie tijdens de les? Aan de slag met werkvormen!

E-docentennieuws bericht: Actie tijdens de les? Aan de slag met werkvormen!

Neem contact op met ons

De didactische training Activerend Doceren staat in het teken van verschillende werkvormen. Een goed gekozen werkvorm is het juiste gereedschap om de inhoud over te brengen en de les structuur te geven. Variatie in het gebruik van werkvormen is belangrijk. Cursisten leren meer en effectiever als de docent de informatie via verschillende zintuigen aanbiedt. Wil je je cursisten wakker houden? Wissel dan af met verschillende werkvormen.

Tijdens de didactische training in september gingen de docenten actief aan de slag om zo te ervaren hoe je een werkvorm in de praktijk inzet.

"Afwisselend, actief & persoonlijk" Esther Janssen - docent Wereldwijd Werken

Zo kwamen de werkvormen staan op een A4-tje, het verhaal, de luisteropdracht, buzzen, reconstructie en ervaring voor de groep aan bod. De docenten leren van elkaars presentatie en wisselen veel ervaringen uit. De keuze voor een werkvorm hangt samen met het doel van de les, de inhoud en of de werkvorm past bij je eigen kwaliteiten als docent.

"Lekker kleinschalige training. Veel interactie en gezellig. Een veilige omgeving waarin we veel konden oefenen" Eric van der Zandt - docent zuiveringsopleidingen

Doe de volgende training ook mee! In februari 2015 staat er een nieuwe training gepland. Aanmelden kan via onze website of bij Laura Bon.

Training Activerend doceren