Jaarplan 2015: docenten en liefde voor het watervak!

E-docentennieuws bericht: Jaarplan 2015 docenten en liefde voor het watervak!

Neem contact op met ons

Het Jaarplan Wateropleidingen 2015 geeft uitwerking aan de strategie 2013-2015. De liefde voor het watervak straalt van de docenten af op de cursisten, en dat is wat wij willen koesteren en versterken.  Ook willen wij in 2015 de praktijkgerichtheid versterken en vooral etaleren.  Hoe pas je het geleerde toe, hoe verbind je de theorie met de praktijk van alledag, of andersom hoe begrijp je de praktijk via een stukje theorie. Wij willen dit vorm geven samen met de freelance docenten en auteurs. De waterprofessionals die altijd weer bereid zijn om hun kennis en ervaring te delen, en dit te doen op een eigentijdse wijze: met gebruik van de digitale leeromgeving, met interactieve vormen, met verhalen uit de praktijk en vooral boeiend.

Delen van kennis en ervaring

Opleidingen worden digitaler; als Wateropleidingen kiezen wij voor de blended vorm. Hoe mooi digitale beelden ook zijn, de passie voor het vak wordt overgebracht door onze docenten. Zij brengen inspiratie en zijn de essentie van hetgeen wij de watersector bieden. "Voor professionals, door professionals" blijft onze leuze. Ook in 2015 blijft de coaching en ontwikkeling van docenten hoog op ons lijstje staan. Het gaat vooral om versterking van hun didactische kwaliteit en hun vaardigheid om cursisten te motiveren en de praktijkgerichtheid uit te dragen. In 2015 wordt  de docenttevredenheid gemeten, als herhalingsmeting van 2011.

Geen plan zonder vernieuwing! De continuïteit in aanbod, kwaliteit en werkwijze zetten wij ongewijzigd voort.  Er staat vernieuwing op de rol voor waterbouw en assetmanagement en ook gekoppeld aan innovatieve methoden en technieken. Om tegemoet te komen aan de wens "just enough, just in time" gaan we bepaalde delen als losse module aanbieden.

Speerpunt van 2015 is het internationale werk. Via projecten in o.m. EU-verband, Roemenië, Indonesië en Zuid- Afrika bouwen we stap voor stap door aan ons internationale netwerk en aan ons internationale port folio. We hebben ervaren dat we in het ontwerpen en samenstellen van cursusprogramma's  internationaal van grote betekenis zijn. Het "for and by  professionals" blijkt goed toepasbaar. Ook ons Training of Trainers (ToT) programma spreekt zeer aan, omdat dit de -toekomstige-  lokale docenten didactisch bewustzijn en didactische vaardigheden geeft. De dit jaar te lanceren virtuele organisatie " Aquadactics South Africa" biedt de watersector cursusprogramma's, curricula en ToT; en natuurlijk een continue kwaliteitsborging.

Meer informatie: Agnes Maenhout

Wateropleidingen Jaarplan 2015