Écht leren hoe de DWO werkt? Volg de masterclass!

E-docentennieuws bericht: Écht leren hoe de DWO werkt? Volg de masterclass!

Neem contact op met ons

Op donderdag 12 november gingen vier docenten aan de slag met de masterclass ‘Meer halen uit de DWO'. Het doel van deze masterclass is niet alleen een knoppencursus, maar ook inzicht geven in de verschillende mogelijkheden die de DWO biedt om lessen voor te bereiden en te geven.

De voorkennis van de DWO verschilde per docent, maar allemaal waren ze gemotiveerd om met de DWO te leren werken. Op basis van hun eigen leervragen zijn we gezamenlijk door de DWO geklikt. Hierbij zijn de verschillende mogelijkheden van de DWO uitgebreid aan bod gekomen. Denk bijvoorbeeld aan inzicht in de cursistengroep en hun voorkennis. Wie heb je straks in de les en aan welke onderwerpen moet je extra aandacht besteden? Door dit van te voren op de DWO te bekijken, ga je beter voorbereid je lessen in.

Ook leent de DWO zich uitstekend voor het prikkelen van cursisten en het vergroten van hun voorkennis. Plaats bijvoorbeeld voor je les een actualiteit in de vorm van een filmpje of een artikel en stel hierbij een discussievraag. Doordat we tijdens de masterclass met een kleine cursusgroep werken, is er vol op gelegenheid voor het stellen van vragen en persoonlijke aandacht.

Zo komt het voor dat niet alleen de cursisten leren, maar wij ook. Enkele vragen van docenten leidden tot verbetermogelijkheden van de DWO. Het blijkt belangrijk om de cursist te wijzen op de werking van bepaalde DWO knoppen tijdens de eerste lesdag. Op een andere plek bleken namen van knoppen niet overeen te komen. Uiteraard pakken we dit op en nemen dit mee om de DWO verder te verbeteren.

Wil je ook meer halen uit de DWO? Wil je meer inzicht in hoe je de DWO kunt gebruiken voor je eigen lessen? Stuur dan een mailtje naar Nienke Elijzen of neem contact op via 030 60 69 413. Om de masterclass kleinschalig te houden, plannen we hem graag op aanvraag in. Ook een persoonlijke afspraak op locatie behoort tot de mogelijkheden.

Bijschrift onderste foto: Shutterstock

Wateropleidingen_Masterclass
Masterclass