Gebruik je talent als docent

E-docentennieuws: Gebruik je talent als docent!

Neem contact op met ons

Welke kwaliteiten zet jij in tijdens je lessen? Hoe reageren de cursisten op jou als docent? Wat maakt jouw lessen tot een succes? Een greep uit de vragen die tijdens de masterclass ‘Een docent met talent' centraal staan.

Op 3 december vond, voor de eerste keer, de masterclass ‘Een docent met talent' plaats. Een inspirerende masterclass gericht op jullie kwaliteiten als topdocenten! Met een enthousiaste groep gingen we aan de slag met bovenstaande vragen. Met als doel: leren van elkaar!

Gerrie de Boer, docent van het jaar 2014-2015, vertelde wat zijn lessen tot een succes maakt. Volgens Gerrie zit zijn succes in zijn urenlange voorbereiding en het zoeken naar praktijkvoorbeelden bij de tekst uit het lesboek. Hij stemt deze praktijkvoorbeelden specifiek af op de groep cursisten. Zo brengt hij de theorie tot leven en spreekt met zijn lessen tot de verbeelding van de groep.

Iedere docent kwam aan bod om te laten zien op welke manier hij de cursisten enthousiasmeert voor de inhoud. Op deze manier kwamen verschillende kwaliteiten aan bod, kregen de docenten ideeën voor een andere aanpak en was er voldoende ruimte om ervaringen te delen.

De docenten vonden het een verrassende en geweldige avond. Een aantal reacties: 'Ik heb tijdens de masterclass geleerd dat je uit de enorme diversiteit aan docenten kracht en tips kunt halen', 'Het is een uitdaging om je cursus anders in te richten' en 'Gedrevenheid en enthousiasme leveren zeker iets op!'. Voor ons leuk om te horen dat zij de masterclass van harte aanbevelen aan collega-docenten.

Ben jij ook benieuwd geworden naar deze masterclass en wil jij graag inzicht krijgen in jouw eigen kwaliteiten? Houd deze nieuwsbrief in de gaten voor de volgende masterclass. Of neem contact op met Nienke Elijzen.

Wateropl Masterclass Docent
Masterclass Docent Wateropleidingen