Activerende docenten krijgen actieve cursisten

E-docentennieuws bericht: Activerende docenten krijgen actieve cursisten

Neem contact op met ons

Je krijgt wat je geeft! Dit bleek vorige week toen docenten van Wateropleidingen zelf een training volgden. De training Activerend doceren bracht hen mogelijkheden om te experimenteren met allerlei activerende werkvormen. Mijn overtuiging is dat je een activerende werkvorm pas goed kunt toepassen nadat je hem zelf hebt meegemaakt.  Om deze reden geven we tijdens onze training veel ruimte om te oefenen, feedback te geven en te ontvangen, en te reflecteren op het inzetten van verschillende werkvormen. Dan weet je pas welke werkvorm jou aanspreekt, waar de valkuilen zitten, hoe jouw cursisten de werkvorm ervaren en wat het effect is.

Docenten van Wateropleidingen die meer ervaring hebben met het werken met groepen ervaren het gebruik van activerende werkvormen meestal als uitdagend en inspirerend.

Tijdens deze trainingsdag oefenden we met de volgende werkvormen: Socrative, het logboek, mindmap, brillen, onderwijsleergesprek en video-feedback.

Wil je meer weten over het toepassen van verschillende werkvormen, neem contact op met Claudia Peters (030) 60 69 418, Nienke Elijzen (030) 60 69 413 of Els Vernooij (030) 60 69 421 . We helpen je er graag bij.

Training Activerend doceren