Breng de praktijk in je les

E-docentennieuws artikel: Meer praktijk in je les

Neem contact op met ons

Tijdens onze docentenmasterclass "Breng de praktijk in je les" staan jouw vragen centraal. Hoe doorbreek ik eenrichtingsverkeer tijdens mijn les? Hoe voorkom ik dat iedereen mijn hele PowerPoint al leest en maar met één oor naar mij luistert? Hoe houd ik de aandacht de hele dag vast?

Op 21 mei vond deze inspirerende masterclass plaats in ons prachtige pand in Nieuwegein. Met een enthousiaste groep docenten gingen we aan de slag met bovenstaande vragen. Alle vragen komen terug naar één ding: hoe krijg je als docent jouw kennis op de werkvloer bij de cursist? Een interessant onderwerp!

Jouw invloed als docent is hierbij erg groot. Hoe praktijkgerichter jij je les insteekt, hoe groter de kans dat de cursist met de nieuwe kennis op zijn werkplek aan de slag gaat. Je kunt dit proces stimuleren door het geven van opdrachten uit de praktijk en door onderling kennis te laten delen tijdens de lessen of via de DWO.Tijdens de masterclass keken we naar de mogelijkheden voor verbetering, naar passende werkvormen en de aansluiting bij de doelgroep. Dit leidde bij alle deelnemende docenten tot aanpassingen in het lesplan. Een goede basis voor je lessen in de toekomst.

Ben je ook benieuwd hoe jij de praktijkgerichtheid in jouw les kan vergroten? Houd deze nieuwsbrief dan in de gaten voor de volgende masterclass!

Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op met Els Vernooij (030) 60 69 421.

Masterclass Breng de praktijk in je les