Docentendag 2015, een geslaagd feestje!

E-docentennieuws artikel: Docentendag 2015, een geslaagd feestje!

Neem contact op met ons

Op 18 juni hebben wij onze docenten op een feestelijke manier ontmoet in ons nieuwe kantoor. Een kantoor in een licht en open gebouw waar mensen samen komen om te werken, daarbij hun kennis te delen en hierdoor tot innovatie te komen. Ontmoeten staat hierin centraal en dat hebben we dan ook gedaan in een ontspannen setting op onze jaarlijkse docentendag!

Hein Pieper (de voorzitter van het bestuur) en Agnes Maenhout verwelkomden de docenten op hun eigen wijze met een waarderingsvol woord. Vervolgens splitste de groep zich in de drie workshops: workshops Kennis delen, Samenwerken en Ontmoeten. Externe trainers inspireerden met resp. verbale en non-verbale uitstraling, lego serious play en intercultureel lesgeven.

Ook hebben we een aantal docenten in het zonnetje gezet met het zilveren speldje 15 jaar docent voor Wateropleidingen. Het speldje is uitgereikt aan Jan-Willem Mulder, Peter Wessels (docent van het jaar 2012-2013) en Karst-Jan van Esch.

Kwaliteit van opleidingen hangt sterk samen met de kwaliteit van de docenten. Daarom maken we jaarlijks de beste docent bekend, de docent van het jaar. Voor het jaar 2014-2015 was Gerrie de Boer met een gemiddelde kwaliteitsscore van 4.95 (schaal 1-5) de beste docent. Gerrie geeft sinds 2009 les aan de boa's (de Buitengewone OpsporingsAmbtenaren); voorwaar geen makkelijke groep omdat de boa's "gestuurd" worden en verplicht zijn de opleiding te volgen om hun boa-pas te behouden. Gerrie behoort elk jaar tot de top 10 van hoog scorende docenten. Dit jaar heeft hij zijn collega docenten achter zich weten te houden en hij was vereerd het certificaat docent van het jaar in ontvangst te mogen nemen.

Docentendag 2015 1Docentendag 2015 8Docentendag 2015 5
Docentendag 2015 3Docentendag 2015 4Docentendag 2015 6

Na alle feestelijkheden bood de netwerkborrel gelegenheid om het gebouw en de "Wateropleidingenvlek"  te bekijken, waarna we konden genieten van een 5-gangen walking diner met live cooking!  Wij kijken terug op een geslaagde dag, georganiseerd door onze eigen Petra, Astrid en Nienke  en bedanken u voor de Ontmoeting bij Wateropleidingen.

Docentendag 2015 10Docentendag 2015 11Docentendag 2015 9

Docentendag 2015 - uitreiking beste docent