Leren doceren: nieuw aanbod didactische trainingen

E-docentennieuws bericht: Leren doceren: nieuw aanbod didactische trainingen

Neem contact op met ons

Het nieuwe cursusjaar is weer begonnen en dat betekent ook weer een nieuw aanbod van onze didactische trainingen en masterclasses. Deze trainingen zijn dé manier om in een kleine groep met mede docenten te werken aan je didactische vaardigheden.

Dit najaar starten we met de training ‘Van vakspecialist naar docent'. Speciaal voor onze beginnende docenten. Een goede voorbereiding en uitvoering van je les staan in deze training centraal.  Hoe pak je dit het beste aan? Alles wat je leert, breng je tijdens de training gelijk in praktijk. Er is veel ruimte om te oefenen en video feedback is een optie. Spannend en leerzaam!

Heb je de training van vakspecialist naar docent al gevolgd en ben je toe aan de volgende stap? Dan is de training ‘Activerend doceren' echt iets voor jou. In deze training nemen we je mee langs verschillende methodes om op een actieve manier les te geven. Hoe betrek je hen actief bij je les? Een goede dynamiek in de groep zorgt ervoor dat cursisten beter bij de les blijven en meer leren. Ook in de training activerend doceren is er alle ruimte om te oefenen en het geleerde direct op een actieve manier in de praktijk te brengen.

Wateropleidingen werkt bij de opleidingen én een aantal cursussen met de DWO (Digitale WaterOpleidingen).  Heb jij een inlog maar doe je er nog niet zoveel mee? Is de drempel om met de DWO te werken voor jou net iets te hoog? Schrijf je dan in voor de masterclass ‘Meer halen uit de DWO'. Wij nemen je stap voor stap mee langs de knoppen en mogelijkheden van de DWO. Samen gaan we ontdekken hoe de DWO voor jouw lessen een toegevoegde waarde kan hebben! Neem je laptop of tablet mee.

De nieuwe titel van dit jaar is Een docent met talent. Opnieuw een inspirerende masterclass gericht op jouw kwaliteiten. Welke kwaliteiten zet jij in tijdens je lessen? Wat maakt jouw lessen tot een succes? Hoe reageren de cursisten op jou als docent? Ervaringen delen, oefenen en meenemen wat bruikbaar is. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten en versterk je je kracht. Mis deze nieuwe masterclass niet!

Voor jou als docent van Wateropleidingen zijn er aan deze masterclasses en trainingen geen kosten verbonden. Wil je deelnemen of meer informatie? Neem dan contact op met: Nienke Elijzen (030) 60 69 413.