Hoe verbeter jij je doceervaardigheden?

E-docentennieuws bericht: Hoe verbeter jij je doceervaardigheden?

Neem contact op met ons

De eerste twee trainingen van 2016 voor docenten staan alweer gepland. In de eerste week van januari trappen we af met de basistraining ‘van vakspecialist naar docent'. Deze training is speciaal voor docenten die nog niet zo lang lesgeven en daar graag meer oefening en zekerheid in willen. Je oefent in een kleine groep met collega docenten en er is veel ruimte voor feedback en ontwikkeling.

Toe aan de volgende stap als docent bij Wateropleidingen? Dan kun je in februari de training ‘activerend doceren' volgen. Een training die we hebben ontwikkeld voor docenten die het doceren onder de knie hebben en graag een stap verder willen gaan. Tijdens deze training ga je onderzoeken hoe je je cursisten het beste bij jouw les kunt betrekken en welke werkvormen daar geschikt voor zijn.

De tijd gaat snel, maar toch moeten we nog wel even wachten op 2016. Gelukkig is er ook dit jaar nog genoeg te doen!  Volg in november de masterclass ‘meer halen uit de DWO'. Tijdens een interactieve sessie ontdekken we samen hoe de DWO werkt en hoe de DWO voor jouw lessen een toegevoegde waarde kan hebben. In december staat de masterclass ‘een docent met talent' op de agenda. Deze masterclass gaat in op jouw kwaliteiten als docent en hoe je deze het beste in kunt zetten tijdens de les. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten en versterkt je eigen kracht.

Alles nog even op een rijtje:

 • Meer halen uit de DWO
  Op donderdag 12 november 2015, 18.00 - 21.30 (met soep en broodjes)
 • Een docent met talent
  Op donderdag 3 december 2015, 18:00 - 21:30 (met soep en broodjes)
 • Van vakspecialist naar docent
  Op donderdag 7 januari 2016, 09.30 - 16.30
 • Activerend doceren
  Op dinsdag 2 februari 2016, 09.30 - 16.30

Voor jou als docent van Wateropleidingen zijn er aan deze trainingen en masterclasses geen kosten verbonden. Wil je deelnemen of meer informatie? Heb je een suggestie voor een ander onderwerp of tijdstip voor deze trainingen? Neem dan contact op met: Nienke Elijzen (030) 60 69 413.