Tijd voor nieuwe doceervaardigheden?

E-Docentennieuws bericht: Aanbod trainingen en masterclasses

Neem contact op met ons

De eerste training van 2016 is alweer gegeven. Heb je niet deelgenomen? De komende maanden staan er weer nieuwe interessante trainingen en masterclasses gepland. Ook deelnemen? Geef je meteen op.

Ben je toe aan de volgende stap als docent bij Wateropleidingen? Volg dan 2 februari de training ‘Activerend doceren'. Deze training is speciaal voor docenten ontwikkeld die het doceren al onder de knie hebben maar een stap verder willen gaan. Tijdens deze training onderzoek je hoe je cursisten het beste bij jouw les betrekt en welke werkvormen je hiervoor het beste gebruikt.

Toets technische kennis bijspijkeren? Geef je op voor de masterclass ‘Opstellen van toetsvragen' die op 16 maart gehouden wordt. Je leert dan ook alle ins en outs van ons nieuwe digitale toetssysteem kennen.

Als docent informeer en inspireer je cursisten tijdens je lessen. Maar op welke manier doe je dat? In de masterclass ‘Presentatietechnieken' focussen we specifiek op de presentatievaardigheden van jou als docent.

Cursisten waarderen de opleidingen van Wateropleidingen vooral omdat ze op de praktijk gericht zijn. In de masterclass ‘Breng de praktijk in je les' gaan we aan slag met methoden zodat je lesstof aan de praktijk koppelt. We oefenen met het stellen van vragen over de dagelijkse werkpraktijk van cursisten. En je leert hoe je cursisten stimuleert zodat zij de kennis in hun praktijk toepassen.

De masterclass ‘De kunst van het vragen stellen' draait om het verfijnen van twee vaardigheden: Luisteren en het stellen van vragen. Tijdens deze masterclass ga je actief aan de slag met vragen als: Wat is een goede vraag? Hoe moet je de vraag stellen?

Alle trainingen en masterclasses op een rij:

Activerend doceren (last minute inschrijving)
Dinsdag 2 februari 2016, 09.30 - 16.30 uur

Opstellen van toets vragen (herzien)
Woensdag 16 maart 2016, 18.00 - 21.30 uur (met soep en broodjes)

Presentatietechnieken
Donderdag 7 april 2016, 13:30 - 16:30 uur

Breng de praktijk in je les
Donderdag 12 mei 2016, 18.00 - 21.30 uur (met soep en broodjes)

De kunst van het vragen stellen
Woensdag 8 juni 2016, 13:30 - 16:30 uur

Voor jou als docent van Wateropleidingen, zijn er aan deze trainingen en masterclasses geen kosten verbonden.

Meedoen aan een training of meer informatie opvragen? Of heb je een suggestie voor een ander onderwerp of tijdstip voor deze trainingen? Neem contact op met Nienke Elijzen (030) 60 69 413.

Tjid voor nieuwe doceervaardigheden