E-Docentennieuws nr 1, januari 2016

E-docentennieuws: electronische nieuwsbrief voor en door docenten van Wateropleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-docentennieuws
Electronische nieuwsbrief voor docenten
Jaargang 5 | nummer 1 | januari 2016
Agnes Zhelesnik_260

102 jaar oud en nog steeds voor de klas

Ze is 102 jaar oud. De Amerikaanse Agnes Zhelesnik houdt niet van thuiszitten en niets doen. Pensioen? Nee. Ze gaat juist elke dag met plezier naar haar werk. Ze is juf huishoudkunde op de Sundance School in North Plainfield, New Jersey. Agnes leert haar jonge leerlingen koken en naaien. Ze vindt dat het mooiste wat er is. Lees verder.

DWO app

Nieuwe app voor de DWO

Binnen de DWO is een nieuwe release uitgevoerd. Dit bestaat uit een upgrade van de MemoTrainer app. De app heeft nieuwe functionaliteiten en een mooie nieuwe look en feel gekregen. De inhoud die we in de DWO maken is in deze app gebruiksvriendelijk en werkt heel goed op een smartphone of tablet. Lees verder.

Docentenomgeving 260

Welkom op de docentenomgeving

Weet je al dat Wateropleidingen een docentenomgeving aanbiedt op de DWO? En weet je ook al dat je vanuit deze omgeving makkelijk in contact komt met andere docenten van Wateropleidingen? Handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe werkvorm waarmee je cursisten uit wilt dagen. Of misschien ontwikkel je sheets of schrijf je tekst voor het lesboek? Lees verder.

Nieuw Toets systeem

Nieuw toetssysteem, nieuwe werkwijze?

Maak jij wel eens tentamenvragen voor Wateropleidingen? Of screen je tentamens? Het is je misschien opgevallen dat Wateropleidingen sinds september met een nieuw digitaal toetssysteem werkt. Heb je nog niet met het nieuwe systeem gewerkt maar wel nieuwsgierig? Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat we onze vragen online invoeren of aanpassen. Lees verder.

Tijd voor nieuwe doceervaardigheden

Aanbod trainingen en masterclasses

De eerste training van 2016 is alweer gegeven. Heb je niet deelgenomen? De komende maanden staan er weer nieuwe interessante trainingen en masterclasses gepland. Geef je nu op. Ben je toe aan de volgende stap als docent bij Wateropleidingen? Volg dan 2 februari de training ‘Activerend doceren'. Lees verder.

Informatie