Didactische trainingen speciaal voor jou

E-docentennieuws artikel: didactische trainingen speciaal voor jou.

Neem contact op met ons

Van vakspecialist naar docent
Donderdag 5 januari 2017 van 9:30 - 16:30 uur

Ben je een vrij nieuwe docent? Deze training geeft handvatten bij de voorbereiding en uitvoering van je lessen. Je leert welke stappen je moet nemen om je lessen goed voor te bereiden, hoe je leerdoelen formuleert, een lesopzet maakt en hoe je goede werkvormen kiest. Ook krijg je inzicht hoe je cursisten motiveert. Je nieuwe inzichten oefenen? Dat kan. Tijdens de training bereid je een mini-les voor. Je krijgt ook meteen feedback op je mini-les.

Activerend doceren
Woensdag 28 februari 2017 van 9:30 - 16:30 uur

Ben je een ervaren docent en geef je al langer les bij Wateropleidingen? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En wil je aan de slag met nieuwe werkvormen? Werkvormen die gericht zijn op het activeren van cursisten. In deze training oefenen we met verschillende werkvormen en reflecteren op het gebruik. Zo breid je als docent jouw gereedschap uit om met groepen te werken.

Opstellen van toetsvragen
Dinsdag 28 maart 2017 van 18:00 - 21:30 uur

Deze masterclass is bedoeld voor de docenten die toetsvragen maken. Het is erg belangrijk dat de tentamens die de cursisten maken bestaan uit kwalitatief goede vragen. In deze masterclass leer je waar goede toetsvragen aan moeten voldoen en welke type toetsvragen er zijn. Ook leer je waar je inspiratie kunt opdoen voor het maken van vragen.

Omdat je docent van Wateropleidingen bent zijn er aan deze trainingen geen kosten verbonden. Wil je deelnemen? We helpen jou als docent graag verder. Neem contact op met Nienke Elijzen (030) 60 69 413 of schrijf je in via de website.

Didactische trainingen speciaal voor jou