Jongste jeugddijkgraaf ooit

E-docentennieuws: Jongste jeugddijkgraaf ooit

Neem contact op met ons

Nog maar 15 jaar is Johannes van der Poel. En nu is hij de jongste jeugddijkgraaf die er ooit in Nederland is geweest.

Johannes is woensdag 17 februari geïnstalleerd door dijkgraaf Tanja Klip-Martin bij het Waterschap Vallei en Veluwe in Gelderland. Johannes gaat de functie van jeugddijkgraaf voor een jaar aan.

Afgelopen december is Johannes unaniem door de leden van het landelijke jeugdwaterschapbestuur gekozen. Johannes zit nog op school maar heeft doelen genoeg. Zo wil hij gastcolleges op scholen geven om leeftijdsgenoten te informeren en ze bewust te maken over het belang van waterschappen.

"Ik heb gesolliciteerd omdat ik de bestuurlijke kant heel interessant vind", zegt Van der Poel tegen Omroep Gelderland. "Toen ik ben aangenomen, kwam ik er eigenlijk pas achter dat die waterkant ook heel interessant is."

De jeugdbestuurders vormen samen het nationaal jeugdwaterschap. Dat probeert jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen.

Johannes vindt dat mensen in elk geval moeten weten wat de drie kerntaken van het waterschap zijn. "Ze zorgen voor schoon en voldoende water, voor veilige dijken en ze zuiveren afvalwater. En ze doen hun uiterste best om de kosten in de blauwe envelop zo laag mogelijk te houden."

Ter ere van zijn nieuwe functie is Johannes afgelopen woensdag in een rondvlucht boven 'zijn' waterschap gevlogen.

Bronnen tekst en afbeelding:
http://nos.nl/artikel/2087423-jongste-jeugddijkgraaf-van-nederland-is-15-jaar.html
http://www.gelderlander.nl/gemeenten/nederlands-jongste-jeugddijkgraaf-ooit-komt-uit-ede-1.5711028
Bron video: Ede TV (YouTube)