Gepassioneerde vakspecialisten volgen docententraining

E-docentennieuws artikel: Gepassioneerde vakspecialisten volgen docententraining

Neem contact op met ons

Donderdag 22 september volgden 5 nieuwe docenten, Peter Nijdam, Arjen Oord, Rob van Putten, André Smeets en Jörgen Verschoor de basistraining Van vakspecialist naar docent.

Centraal tijdens de trainingsdag stond de vraag, ‘Hoe bouw je een les op, waarvan je zeker weet dat mensen iets leren?' Het antwoord hierop werd door de deelnemers eigenlijk al snel gegeven. Stel vooraf leerdoelen op en controleer regelmatig tijdens je les of deze zijn gehaald. Daarnaast misschien wel het allerbelangrijkste, probeer aan te haken bij de groep. Wat leeft er bij cursisten? Wat weten ze zelf al over het onderwerp? Dit zijn punten waarmee je snel de aandacht krijgt en goed aan kunt sluiten.

Hoe eenvoudig het ook lijkt, toch is het tijdens het verzorgen van je eigen les nog lastig toe te passen. Zeker wanneer er cursisten zijn die je blijven bestoken met moeilijke vragen. Dit bleek ook een goede situatie om tijdens de mini-les te oefenen.
Naast het uitproberen van verschillende vaardigheden, hebben docenten ook kennis gemaakt met Digitale WaterOpleidingen (DWO), de online leeromgeving van Wateropleidingen. Aan het eind van de dag keken we terug op een waardevolle dag.

Van vakspecialist naar docent - Wateropleidingen