De laatste inspiratiessie van Wateropleidingen

E-docentennieuws artikel: de laatste inspiratiesessie van Wateropleidingen. Denk je aan Gerrit Hiemstra, dan denk je aan het ‘weer'. Gerrit is vooral bekend als een van de presentatoren van het NOS weerbericht. Op donderdag 13 oktober trapte Gerrit de laatste van drie inspiratiesessie af voor de strategieontwikkeling van Wateropleidingen.

Neem contact op met ons

Denk je aan Gerrit Hiemstra, dan denk je aan het ‘weer'. Gerrit is vooral bekend als een van de presentatoren van het NOS weerbericht. Op donderdag 13 oktober trapte Gerrit de laatste van drie inspiratiesessie af voor de strategieontwikkeling van Wateropleidingen.

Naast zijn werk als weerman, is Gerrit ook docent voor Wateropleidingen. Hij geeft de cursus Weer & Waterbeheer. Gerrit is ook een van de eigenaren van het bedrijf WeatherImpact. Zij zijn gespecialiseerd in de risico's van extreem weer en klimaatverandering.

In zijn presentatie ging Gerrit Hiemstra in op het ontwikkelen van strategieën op basis van scenario's en onzekerheden. Hij vertelde over het voorspellen van weer. Maar ook over hoe we omgaan met het veranderende klimaat.

Na de presentatie van Gerrit Hiemstra is een enthousiaste gemixte groep van relaties en docenten aan de slag gegaan. Ze hebben in groepen gewerkt aan scenario's waarmee we als Wateropleidingen ons voorbereiden op de toekomst. De scenario's hebben we van te voren opgesteld op basis van de input die we haalden uit de eerste twee inspiratiesessies afgelopen juli en augustus eerder dit jaar.

We bedanken alle deelnemers die aan alle inspiratiesessies hebben deelgenomen. Jullie input is voor ons van grote waarde waarmee we ons voorbereiden op de toekomst. Nogmaals, bedankt.

Bekijk de film voor een impressie:

Strategiesessie 13 oktober_Wateropleidingen_364_2
Strategiesessie 13 oktober_Wateropleidingen_364_3