Didactische trainingen en masterclasses speciaal voor jou

E-docentennieuws artikel: Didactische trainingen en masterclasses speciaal voor jou

Neem contact op met ons

Activerend doceren : Woensdag 28 februari 2017 van 9:30 - 16:30 uur
Ben je een ervaren docent en geef je al langer les bij Wateropleidingen? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En wil je aan de slag met nieuwe werkvormen? Werkvormen die gericht zijn op het activeren van cursisten. In deze training oefenen we met verschillende werkvormen en reflecteren op het gebruik. Zo breid je als docent jouw gereedschap uit om met groepen te werken.

Opstellen van toetsvragen: Dinsdag 28 maart 2017 van 18:00 - 21:30 uur
Deze masterclass is bedoeld voor de docenten die toetsvragen maken. Het is erg belangrijk dat de tentamens die de cursisten maken bestaan uit kwalitatief goede vragen. In deze masterclass leer je waar goede toetsvragen aan moeten voldoen en welke type toetsvragen er zijn. Ook leer je waar je inspiratie kunt opdoen voor het maken van vragen.

Activerend doceren in de praktijk: 11 april 2017 van 13:30 - 16:30
De training Activerend doceren in de praktijk is bedoeld voor deelnemers die de training Activerend doceren al hebben gevolgd en een paar jaar praktijkervaring hebben. In de training wisselen de deelnemers onder begeleiding van een docent van Wateropleidingen ervaringen uit. Wat werkt goed en waarom? Wat is de relatie met verschillende doelgroepen en leervoorkeuren? Op deze dag staat naast het uitwisselen van kennis en ervaringen ook het oefenen centraal.

Breng de praktijk in je les: Donderdag 18 mei 2017 van 18:00-21:30 uur
Cursisten waarderen de opleidingen van Wateropleiding vooral omdat ze gericht zijn op de praktijk. In deze masterclass gaan we aan slag met methoden om de lesstof te koppelen aan de praktijk. We oefenen met het stellen van vragen over de dagelijkse werkpraktijk van cursisten en hoe je kunt stimuleren dat de kennis in de praktijk wordt toegepast. Een masterclass waarvan je zelf ook het geleerde direct in de praktijk kunt gebruiken.

Kunst van het vragen stellen: Donderdag 8 juni 2017 van 13:30-16:30 uur
Deze masterclass draait om het verfijnen van twee vaardigheden: het stellen van vragen, maar ook om luisteren. Hoewel dit simpel klinkt merk je als je er op gaat letten dat mensen zelden alleen maar een vraag stellen. Vaak wordt de vraag uitgebreid ingeleid, verantwoord, of worden in één adem twee of drie vragen gesteld. Tijdens deze masterclass gaat u actief aan de slag met onderwerpen als: wat is een goede vraag? Hoe moet je de vraag stellen? Wat doe je als er na een vraag een ‘pijnlijke’ stilte optreedt? Ook krijg je inzicht in hoe je het beste kunt reageren op antwoorden van cursisten, en het stellen van goede vervolgvragen.

Omdat je docent van Wateropleidingen bent zijn er aan deze trainingen geen kosten verbonden. Wil je deelnemen? We helpen jou als docent graag verder. Neem contact op met Nienke Elijzen (030) 60 69 413 of schrijf je in via de website.

Didactische trainingen speciaal voor jou