Docenten staan te popelen om les te geven

E-Docentennieuws artikel:Docenten staan klaar om les te geven

Neem contact op met ons

Op de eerste donderdag van het nieuwe jaar volgde enthousiaste nieuwe docenten van Wateropleidingen de training ‘Van vakspecialist naar docent’. Deze training staat in het teken van leren lesgeven. Ze oefenen met les geven in de praktijk. Alle docenten hadden (een deel van) een les voorbereid en presenteerde die aan elkaar.

Na het presenteren was er volop gelegenheid voor feedback en evaluatie. Er is dus echt sprake van learning by doing: je geeft je eigen les en krijgt hier direct feedback op. Net als tips om te blijven verbeteren. De deelnemers vonden de dag waardevol: ‘Ik heb meer geleerd over het voorbereiden van een les en hoe ik de lesstof op een inspirerende wijze over kan brengen aan cursisten’ en ‘Een sterk punt van de cursus vond ik het praktische oefenen en de gezamenlijke feedback.’

Wil jij deze training ook volgen? Op donderdag 28 september organiseren we ‘Van vakspecialist naar docent’ opnieuw. Geef je nog niet zo lang les? Of wil je je vaardigheden weer eens opfrissen? Schrijf je dan via onze website in.

Heb je deze training al eens gevolgd en ben je toe aan het verbreden van je doceer vaardigheden? Kom dan naar de training Activerend doceren op dinsdag 28 februari a.s.. Tijdens de cursusdag behandelen we verschillende werkvormen waarmee je je cursisten bindt en boeit. En ze natuurlijk te laten leren. Tijdens de cursusdag werken we op een interactieve manier aan het eigen maken van de lesstof.

Wil je aan een van de trainingen mee doen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ingrid Hilwerda 030 60 69 411.

Wateropleidingen van Vakspecialist naar docent jan 2017
Wateropleidingen van Vakspecialist naar docent jan 2017-1