E-Docentenieuws nr. 1, januari 2017

Elektronische nieuwsbrief voor en door docenten van Wateropleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-docentennieuws 2016
Nieuwsbrief voor docenten
Jaargang 6 | nummer 1 | januari 2017
Wateropleidingen Strategie 2017 - 2020

Nieuw jaar, nieuwe strategie: Actueel vakmanschap

Gelukkig Nieuwjaar! Graag wil ik alle docenten, auteurs, examinatoren en andere collega’s mijn beste wensen voor 2017 overbrengen. Dat het jaar maar veel inspirerende en mooie zaken mag brengen. Wij zetten ons als Wateropleidingen in voor Actueel Vakmanschap, beschreven in de strategie 2017-2020.

Wateropleidingen van Vakspecialist naar docent jan 2017

Docenten staan te popelen om les te geven

Op de eerste donderdag van het nieuwe jaar volgde enthousiaste nieuwe docenten van Wateropleidingen de training ‘Van vakspecialist naar docent’. Deze training staat in het teken van leren lesgeven. Ze oefenen met les geven in de praktijk. Alle docenten hadden (een deel van) een les voorbereid en presenteerde die aan elkaar.

Werkvorm plus of min

Werkvorm plus of min

De werkvorm ‘plus/min' kun je gebruiken tijdens een brainstorm. Je denkt met cursisten na over mogelijke oplossingen voor een vraagstuk. Als je veel ideeën hebt verzameld is het soms lastig om hier een goede keuze uit te maken. Dan komt de werkvorm ‘plus/min' goed van pas. Van elk idee worden de voors en tegens onderzocht en afgewogen.

De opvolger van der VAR1

Reminder: terugsturen overeenkomst van opdracht

Begin december hebben wij je een overeenkomst van opdracht toegestuurd. Ga je akkoord met deze overeenkomst? Dan kun je deze na ondertekening eenvoudig terugsturen via de bijgesloten retourenvelop.

Heb je nog geen overeenkomst van opdracht gekregen en ben je van mening dat je deze wel hoort te krijgen? Neem dan contact op met Astrid Nijhuis (030) 60 69 407.

Didactische trainingen speciaal voor jou

Didactische trainingen speciaal voor jou

  • Activerend doceren (28 februari 2017)
  • Opstellen van toetsvragen (28 maart 2017)
  • Activerend doceren in de praktijk (11 april 2017)
  • Breng de praktijk in je les (18 mei 2017)
  • Kunst van het vragen stellen (8 juni 2017)

Informatie