Didactische trainingen en masterclasses speciaal voor jou

E-Docentennieuws artikel: Didactische trainingen en masterclasses speciaal voor jou

Neem contact op met ons

Breng de praktijk in je les: Donderdag 18 mei 2017 van 18:00-21:30 uur
Cursisten waarderen de opleidingen van Wateropleiding vooral omdat ze gericht zijn op de praktijk. In deze masterclass gaan we aan slag met methoden om de lesstof te koppelen aan de praktijk. We oefenen met het stellen van vragen over de dagelijkse werkpraktijk van cursisten en hoe je kunt stimuleren dat de kennis in de praktijk wordt toegepast. Een masterclass waarvan je zelf ook het geleerde direct in de praktijk kunt gebruiken.

Kunst van het vragen stellen: Donderdag 8 juni 2017 van 13:30-16:30 uur
Deze masterclass draait om het verfijnen van twee vaardigheden: het stellen van vragen, maar ook om het luisteren. Hoewel dit simpel klinkt merk je als je er op gaat letten dat mensen zelden alleen maar een vraag stellen. Vaak wordt de vraag uitgebreid ingeleid, verantwoord, of worden in één adem twee of drie vragen gesteld. Tijdens deze masterclass gaat u actief aan de slag met onderwerpen als: wat is een goede vraag? Hoe moet je de vraag stellen? Wat doe je als er na een vraag een ‘pijnlijke’ stilte optreedt? Ook krijg je inzicht in hoe je het beste kunt reageren op antwoorden van cursisten, en het stellen van goede vervolgvragen.

Omdat je docent van Wateropleidingen bent zijn er aan deze trainingen geen kosten verbonden. Wil je deelnemen? We helpen jou als docent graag verder. Neem contact op met Nienke Elijzen (030) 60 69 413 of meld je per mail bij haar aan.

Didactische trainingen speciaal voor jou