Docent in the picture

E-Docentennieuws artikel: Docent in the picture

Neem contact op met ons

In deze nieuwsbrief staat Henk Adema in the picture, hij is  werkzaam bij Wetterskip Fryslân als Senior Milieu-inspecteur industriële bedrijven en coördinator van het milieualarmnummer in de provincie Fryslân.

"In het voorjaar van 2010 ben ik gestart met het verzorgen van lessen voor Wateropleidingen. Eerst vooral gericht op de vaardigheden van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van Rijkswaterstaat, de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam, de waterschappen en de provincies. Vrij snel daarna ook de theoretische vakken voor deze doelgroep. Sinds kort verzorg ik samen met Hans Tuinder, Nico Schmieman en Dikky van Klaarwater een geheel nieuwe 9 daagse opleiding voor pas aangestelde opsporingsambtenaren.

De cursisten zijn over het algemeen doeners en om die reden vind ik het een uitdaging om de lessen zo dicht mogelijk bij de praktijk aan te laten sluiten en daarbij de theorie niet uit het oog te verliezen. Dat kost inlevingsvermogen en veel voorbereiding om voor iedere cursist maatwerk te leveren, maar het enthousiasme van de cursist is vaak zo groot dat de voorbereidingen ondergeschikt zijn geworden aan het uiteindelijke leereffect van de cursist. En juist daar doe ik het voor.

Mijn doceer tip is om je eigen "comfort zone" eens te verlaten door andere werkvormen te gebruiken en op die manier de cursist tot het eind van de dag te prikkelen. Maar net zo belangrijk is het om op die manier persoonlijke groei mogelijk te maken. Wateropleidingen verzorgt daar een hele mooie workshop voor, een aanrader!!"

Henk Adema