Terugblik Docentendag 2013

E-docentennieuws item: Terugblik Docentendag 2013

Neem contact op met ons

Op 30 mei zijn ongeveer 55 docenten op het Landgoed Vollenhoven in De Bilt samengekomen om onze jaarlijkse Docentendag te vieren. Op onze docentendagen staan de docenten centraal en zetten wij onze docenten in het zonnetje! Door het heerlijke weer is dit ook goed gelukt.

De dag begon met een hartelijke ontvangst door Agnes Maenhout. Daarna hield zij een leuke en inspirerende presentatie, waarin Agnes terugging naar haar roots, die op een boerderij liggen. Op deze manier maakte zij de link met het heden en de docenten van Wateropleidingen. Door haar jeugd op de boerderij heeft zij o.a. geleerd, om hard te werken, nergens vies van zijn, altijd te vertrouwen op je eigen kracht en dat je afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Deze waarden zijn ook te vertalen naar onze docenten, auteurs en examinatoren. Want al onze docenten zijn mensen uit de praktijk, die weten hoe het werkt, die flexibel zijn, berekend zijn op onverwachte gebeurtenissen en een hands on mentaliteit hebben.

Na de presentatie gingen er een 3 tal workshops met het thema "Leren van doceren" van start, nl.:

  • Frisse wind; een rondleiding over het prachtige landgoed Vollenhoven;
  • Op eigen kracht: de ideale docent is een VIP;
  • Over zee waarbij doceren in buiteland en cultuur centraal stond.

Na de workshops zijn er nog een aantal docenten extra in het zonnetje gezet, Richard Peet is uitgeroepen tot de beste docent van het jaar. Richard Peet scoort volgens een vijfpuntsschaal een 5 op deskundigheid, een 5 op presentatie en een 5 op contact met de cursisten. Deze scores kreeg hij van de cursisten Drinkwater. De docenten Louis Broersma, Inge Jager, Jouke bij de Leij, Peter Mul, Theo Vermolen en Peter Wassenaar doceren al 15 jaar voor Wateropleidingen en hebben, als dank voor hun jarenlange inzet, de unieke Waterspeld ontvangen.

Het was een mooie en gezellige dag, die is afgesloten met een heerlijke "walking dinner" van maar liefst 5 gangen. Wij hopen dat jullie terug kunnen kijken op een onvergetelijke dag en dat wij volgend jaar weer op jullie komst mogen rekenen!

Impressie Docentendag 2013

Richard Peet- beste docent 2013