Even voorstellen

E-docentennieuws item: Even voorstellen Ronald Hoorman

Neem contact op met ons

Ik werk ruim 17 jaar voor Wateropleidingen en heb de meeste opleidingen en cursussen wel in portefeuille gehad.

Ik ben programmamanager voor de werkvelden Riolering en Vergunningen & handhaving. De meeste tijd gaat op dit moment op aan de opleidingen voor buitengewone opsporingsambtenaren in domein II. Het gaat om de milieuboa's die bij de waterschappen of bij vaarwegbeheerders werkzaam zijn. Het gaat bij deze doelgroep om jaarlijks terugkerende opleidingen die tot nu toe iedere keer nieuw ontwikkeld moeten worden, de Permanente Her- en Bijscholing, PHB. Hierbij spelen zeer veel partijen een rol, niet alleen de verschillende werkgevers, maar ook het Openbaar Ministerie en andere opleiders in deze sector.

Het proces om met zoveel partijen tot iets goeds te komen is zeer boeiend! Daarnaast is het leuk om te zien dat onze opleidingen daadwerkelijk bijdragen tot een beter functioneren in de praktijk. De opleidingen zijn niet alleen zeer praktisch, maar wij trainen ook daadwerkelijk de cursisten. Deze maand is de derde module van de PHB begonnen en één groep is inmiddels al klaar. Door het gebruik van nieuw filmmateriaal, exclusief gemaakt voor en door Wateropleidingen, is deze module nog interactiever. Deze normaliter zeer kritische groep was erg te spreken over de opleiding, omdat zij het geleerde direct in hun dagelijkse werk kunnen gebruiken.

De meeste docenten waar ik contact mee heb, weten dat ik regelmatig op de motor arriveer. Sinds de kinderen niet meer meegaan, is de motor ook op vakantie het vervoermiddel. Bevalt uitstekend!

Ronald Hoorman