Gepassioneerde vakspecialisten volgen docententraining

E-Docentennieuws item: Gepassioneerde vakspecialisten volgen docententraining

Neem contact op met ons

Op 11 september hebben 5 nieuwe docenten onze basistraining Van vakspecialist naar docent gevolgd.

Centraal tijdens de trainingsdag stond de vraag,  ‘Hoe bouw je een les op, waarvan je zeker weet dat mensen iets leren?' Het antwoord hierop werd door de deelnemers eigenlijk al snel gegeven. Stel vooraf leerdoelen op en check tijdens je les regelmatig of deze zijn gehaald. Daarnaast misschien wel het allerbelangrijkste, probeer aan te haken bij de groep. Wat leeft er bij de cursisten? Wat weten ze zelf al over het onderwerp? Dit zijn punten waarmee je snel de aandacht krijgt en goed aan kunt sluiten.
Hoe eenvoudig het ook lijkt, toch is het tijdens het verzorgen van je eigen les nog lastig toe te passen. Zeker wanneer er cursisten zijn die je maar blijven bestoken met moeilijke vragen. Dit bleek ook een goede situatie om bij het verzorgen van de mini-les te oefenen.
Naast het uitproberen van verschillende vaardigheden, hebben de docenten ook kennis gemaakt met onze Digitale Wateropleidingen(DWO). Aan het einde werd teruggekeken op een waardevolle dag.

Foto: Onze nieuwe docenten hebben nu een gouden kroon! V.l.n.r.:, Arne Bosch, Barend de Jong, Luc Zandvliet, Jan Pot en Jantinus Bruins.

Gepassioneerde vakspecialisten volgen docententraining