Gebruik van IBAN

E-docentennieuws item: Gebruik van IBAN

Neem contact op met ons

In 2014 gaat iedereen gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number). Het is een langer rekeningnummer (18 tekens) dat voor een deel bestaat uit uw huidige rekeningnummer. U zult het vast al gemerkt hebben wanneer u via internet betalingen verricht met de software van uw bank.

Voor ons als organisatie is het belangrijk om uw IBAN te kennen, omdat wij anders niet meer geautomatiseerd betalingen aan u kunnen verrichten. Wij converteren via een service website van DNB uw huidige bank- of gironummer naar IBAN. Op ons declaratieformulier hebben wij de aanduiding giro/banknummer al vervangen door IBAN. Wij verzoeken u vanaf heden niet meer uw giro/banknummer op uw declaratie te vermelden, maar uw IBAN.

In dit verband vragen wij uw bijzondere aandacht wanneer u gebruik maakt van een zogenaamde en/of rekening. In de huidige situatie is de tenaamstelling van uw rekening niet heel belangrijk: als het rekeningnummer klopt, wordt er betaald. Bij IBAN is de exacte tenaamstelling van de rekening wel belangrijk. Een onvolledige tenaamstelling leidt bij IBAN tot geen betaling. Voor meer informatie: https://www.ibanbicservice.nl/

Wanneer u gebruik maakt van een en/of rekening, verzoeken wij u dan ook om ons éénmalig uw IBAN te melden met de volledige tenaamstelling. U kunt dit toesturen naar: daniella.vandendijssel@wateropleidingen.nl

Een andere ontwikkeling in dit verband is, dat wij vooringevulde declaratieformulieren willen aanbieden. Op dit formulier zijn uw personalia en de activiteiten die u voor ons verricht, al ingevuld. Wij zullen in 2014 een pilot vooringevulde declaratieformulieren starten. U zult hier nog meer van gaan horen!