Wateropleidingen rondt cursussen af in Indonesië

Nieuwsbericht: Wateropleidingen rondt in september 2012 de laatste trainings activiteiten af in Indonesië. Wouter Jan Fellinga, docent voor de drinkwater opleidingen, gaat voor 3 weken naar Jakarta en Bali om de trainers van de cursus Reduction Non revenu water te begeleiden en 2 extra cursussen Training of Trainers te verzorgen.

Neem contact op met ons

Wateropleidingen rondt in september 2012 de laatste trainings activiteiten af in Indonesië. Wouter Jan Fellinga, docent voor de drinkwater opleidingen, gaat voor 3 weken naar Jakarta en Bali om de trainers van de cursus Reduction Non revenu water te begeleiden en 2 extra cursussen Training of Trainers te verzorgen.

De afgelopen twee jaar heeft Wateropleidingen 44 professionals getraind om les te kunnen geven in 4 verschillende cursussen. Gedurende 5 dagen werden zij getraind in alle aspecten van het lesgeven. Van voorbereiding tot aan het maken van examenvragen passeerde de revue. Uitgebreid aandacht was er voor de cursus die zij moesten verzorgen. Het organiseren van een excursie, het maken van praktijkopdrachten voor hun lessen was geheel nieuw.

Indonesie sept. 2012

Interactief in de les zijn, cursisten aan het werk zetten, rondlopen bij opdrachten, vragen stellen was voor de trainers in het beginvreemd. Echter gedurende de pilot uitvoering zagen de trainers dat de mix van theorie en aan de slag zeer goed werd ontvangen. Zelden kwam het voor dat iemand in de slaap viel terwijl dit normaal schijnt te zijn bij het volgen van cursussen.
In het trainingscentrum van Bekasi vond men alle activiteiten geweldig. De grote hal werd gebruikt om te "spelen" met leidingen, de gehele installatie voor lek zoeken werd in werking gezet, kortom alles werd onder het stof vandaan gehaald. Zowel Wouter Jan als ik was enthousiast bij het zien van zoveel materiaal. Een extra Training of practical trainers met als thema praktische opdrachten maken wordt nu deze maand als extraatje georganiseerd.

Indonesie 1 sept. 2012

Met de laatste trainingen worden de trainingsactiviteiten afgerond. Eind dit jaar leveren we een advies op voor een ''duurzaam'' trainingscentrum. Het blijft moeilijk om iemand of een organisatie verantwoordelijk te laten zijn zowel voor de logidtiek als de inhoud van cursussen. Logistiek gaat goed maar wie neemt de leiding voor de actuele inhoud van cursussen?

Dit project heeft het ministerie van Human Settlement in ieder geval gemotiveerd om extra aandacht te schenken aan de bestaande trainingscentra en de kwalificaties die nodig zijn in de watersector.

Heb je een vraag, neem contact op met Ingrid Schroders