Opleiding Dijktechniek klaar voor derde lichting

Nieuwsbericht van Wateropleidingen: Opleiding Dijktechniek klaar voor derde lichting

Neem contact op met ons

Nederland staat de komende jaren voor een grote opgave op het gebied van dijkversterkingen. Om te zorgen dat alle dijken aan de nieuwe wettelijke veiligheidsnormeringen voldoen, zijn goed opgeleide mensen nodig met de juiste technische kennis. Inmiddels heeft Wateropleidingen de eerste 2 groepen Dijktechniek cursisten afgeleverd. Tijd voor uitvoering nummer 3!

“Tijdens de opleiding Dijktechniek leer je alle essenties van dijktechniek, vanaf gegevensbenodigheid via diagnose, van faalmechanismen tot richtlijnen naar ontwerp.” (Cursist Waterschap Noorderzijlvest)

Op 14 september starten wij opnieuw met een intensief opleidingstraject om een nieuwe generatie (aankomend) technisch managers klaar te stomen voor de belangrijkste opgave om ons land droog te houden.

De technische opleiding Dijktechniek duurt 22 lesdagen en bestaat uit vier modules:

  • Module Dijkenbouw
  • Module Dijkontwerp 2.0
  • Module Dijkversterking in uitvoering
  • Module Integratie & Vakmanschap

“De sterke punten van de opleiding vond ik de aansluiting bij innovatie en het up to date lesmateriaal. De verschillende achtergronden van cursisten leverde veel interactie op. Ik heb veel inzichten gekregen in de werkzaamheden en beweegredenen van de waterschappen.Waardevol waren de interessante discussies in de les, maar ook de koffie automaatgesprekken.”  (Cursist Koninklijke Oosterhof Holman)

Verschillende docenten, rechtstreeks uit de praktijk, zorgen voor verschillende invalshoeken en daarmee verschillende inzichten bij de cursisten. Tijdens de opleiding wordt veel stof behandeld. Cursisten waarderen het tempo van de docenten en de diepgang waarmee zij de stof behandelen.

Heb jij ook diepgaande, actuele en praktijkgerichte kennis en expertise op het gebied van dijkenbouw, dijkontwerp en dijkversterking nodig voor het realiseren van dijkversterkingsopgaven? Wacht dan niet langer en schrijf je in via onze website.

Enthousiast? Of heb je nog vragen? Bel of mail gerust met Laura Bon (030) 60 69 415, zij helpt je graag op weg.

Dijktechniek