Bestuur aan het woord: Hein Pieper

Bestuurslid aan het woord: Hein Pieper, Dijkgraaf Waterschap Rij en IJssel over Wateropleidingen en de watersector.

Neem contact op met ons

‘Wateropleidingen is er voor en door de mensen. Het gaat bij ons over vakmanschap en vakvrouwschap in optima forma, dat maakt ons uniek. Mensen die in het veld hun werk doen en bereid zijn om hun kennis te delen met nieuwe mensen. Dat is helaas een ondergeschoven kindje geworden in de manier waarop we in Nederland omgaan met kennisoverdracht. Veel opleidingen zijn erg theoretisch en draaien om modellen. Terwijl de wereld juist voortdurend in beweging is.

Bestuur aan het woord-Hein Pieper1

Bij Wateropleidingen combineren we daarom in ons aanbod de theoretische kennis met die onmisbare praktijkervaring. Neem een zuiveringsinstallatie. Die kun je ontwerpen en bouwen. Maar dat is slechts een deel van de kennis. Want je bent ook in het proces daarna voortdurend aan het innoveren, je toetst wat je aan het doen bent aan de veranderende werkelijkheid.

Dat zie je terug in ons aanbod, ook in de World Water Academy. We zijn bezig met het doorgeven van ons eigen DNA.'

* Hein Pieper (voorzitter van het bestuur), Dijkgraaf Waterschap Rijn en IJssel *

Hein Pieper

Organisatie: Waterschap Rijn en IJssel

Functie: Dijkgraaf

Studie: Theologie (Universiteit voor Theologie en Pastoraat, Heerlen)

We zijn bezig met het doorgeven van ons eigen, ons water-DNA.

Er is door de Nederlandse watersector internationaal nog een wereld te winnen. Onze bedrijven zijn top, daarmee zouden we wereldwijd een groter marktaandeel moeten kunnen behalen. Daaraan wil Wateropleidingen een bijdrage leveren, via World Water Academy. Samen met de bedrijven die ontwerpen en de bedrijven die bouwen. We moeten de verbinding leggen tussen kennis en producten, en ze als integraal aanbod exporteren.