Maatwerk

Waarom maatwerk van Wateropleidingen:

  • slimme combinatie
  • schaalvoordeel
  • Docenten is een vak
  • steedsmeer digitaal
Neem contact op met ons

Heb je een bijzondere wens? Of wil je een uniek deel van ons aanbod inzetten? Dan is maatwerk een goede keuze.

Slim combineren

Een opleiding vanaf nul opbouwen hoeft niet tijdrovend en duur te zijn. In veel gevallen ligt de oplossing in het slim combineren van (onderdelen van) bestaande opleidingen. We kijken wat we al in huis hebben en hoe we dat in aangepaste vorm kunnen aanbieden.

Ook opleidingen die we in het verleden hebben verzorgd, komen opnieuw van pas. Of worden hergebruikt.

Maatwerk hoeft niet complex te zijn. Het komt voor dat een opleidingsvraag niet alleen specifiek is, maar ook overzichtelijk. Wil je één kennisaspect of vaardigheid opfrissen? Een eendaagse cursus kan dan zelfs wonderen doen.

Schaalvoordeel

Kleinere organisaties hebben wel eens het gevoel dat maatwerk niet voor hen is weggelegd. Toch wel. Het is mogelijk dat een opleidingsvraag in een waterbedrijf speelt, net als bij een ander waterbedrijf. Dankzij onze kennis van de sector kunnen we dat goed beoordelen. We gaan na of er een bredere interesse is. In dat geval bereiden we de groep uit. Door zo’n slimme combinatie gaan de kosten omlaag.

Doceren is een vak

Voor de uitvoering van opleidingen en cursussen werken we samen met zo’n 250 professionals uit de sector. Professionals die weten waar ze het over hebben. En die dat goed overbrengen op cursisten.

De docenten zijn in de praktijk werkzame professionals. Ze zijn inhoudelijk deskundig op hun vakgebied. Ze werken bij drinkwaterbedrijven, waterschappen, ingenieursbureaus en instituten. Of ze werken als zelfstandig consultant. De inhoudelijke en didactische aspecten van een cursus worden gewaarborgd door de onderwijskundigen van Wateropleidingen. We organiseren didactische trainingen, masterclasses en individuele coaching voor de docenten.

Steeds meer digitaal

Wij maken voor maatwerkopleidingen steeds meer gebruik van de online leeromgeving voor cursisten: de Digitale WaterOpleidingen (DWO).

Dit online platform maakt de opleiding leuker en interactiever. Het biedt flexibiliteit. Je hebt 24 uur per dag, zeven dagen per week toegang. Het materiaal blijft bovendien tot een jaar na de opleiding online beschikbaar. Een cursist kan een bepaald onderdeel op een eigen moment nog eens teruglezen.

‘We hebben samen de cursus bestuurlijke sensitiviteit op maat gemaakt. Wat me opviel was hun inzet en betrokkenheid; ze drongen goed tot de kern door. En ik merk dat het heeft gewerkt, bijvoorbeeld in de kwaliteit van bestuursvoorstellen.’

Janet Hidding, Bestuurskundige waterschap Hunze en Aa’s