Missie & Visie

Wat is de missie en visie van Wateropleidingen. Waar houdt het opleidingsinstituut voor de watersector zich mee bezig. Door wie en wanneer is Wateropleidingen opgericht.

Neem contact op met ons

Wateropleidingen brengt praktijkgerichte waterkennis op een hoger peil

Nederland is door zijn bijzondere ligging een echt waterland. Ons land staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector en vormen daardoor het ‘Human capital' voor Nederland als waterland. Wateropleidingen is dé onafhankelijke en innovatieve vakopleider voor de watersector in Nederland die praktijkgerichte en actuele waterkennis op een hoger peil brengt.

Onze missie

Wateropleidingen bouwt vol passie mee aan een goede toekomst van de watersector. Hoe? Door met up-to-date vakopleidingen waterprofessionals naar een nog hoger kennisniveau te brengen. We verzamelen nieuwe kennis in de praktijk. En laten deze kennis door waterprofessionals zelf overdragen. Hierdoor actualiseren en verbeteren we de kennis binnen waterorganisaties.

Wat maakt Wateropleidingen uniek?

In 1993 zijn we opgericht door een aantal waterorganisaties. Onze wortels liggen dus in de watersector zelf. Verder kiezen waterprofessionals om deze unieke voordelen voor Wateropleidingen:

  • Vakkennis (enige vakopleider in Nederland)
  • Praktijkervaring (alle docenten werken in watersector)
  • Actualiteit (up-to-date aanbod van vakopleidingen)
  • Flexibiliteit (opleidingen vormgegeven naar wensen van de klant)

Onze focus

Elke dag zetten enthousiaste medewerkers van Wateropleidingen zich in om de kwaliteit van onze inspirerende opleidingen te waarborgen. Zodat we de wens van onze cursisten om zich continu te blijven ontwikkelen in de watersector vervullen. De watersector is benoemd tot topsector op het gebied van innovatie. Wateropleidingen levert hier een bijdrage aan.