Waterbeheer & Onderhoud: ontdekkingen tijdens excursie en geïnspireerde cursisten

E-waternieuws bericht: Waterbeheer & Onderhoud: ontdekkingen tijdens excursie en geïnspireerde cursisten

Neem contact op met ons

De cursisten van de 5-daagse opleiding Waterbeheer en Onderhoud werken in groepen aan het opstellen van een beheersplan voor watergangen en vijvers in de gemeente Amersfoort. Om de theorie tot leven te laten komen, brengt de docent samen met de cursisten meerdere malen een bezoek aan het veld om verschillende watersystemen te bekijken. De cursisten gaven aan dit het meest te waarderen in de opleiding. "Het is mooi als je het in de les hebt over de voorwaarden van een goed watersysteem, maar het begint pas echt te leven als je daadwerkelijk buiten bij het water staat". Dat de cursisten tijdens een bezoek aan het plangebied in Amersfoort ook een snoek en ijsvogel ontdekten, maakte de excursies extra bijzonder.

Op donderdag 19 juni jl. sloten alle cursisten de opleiding af met de eindpresentaties van de opgestelde beheeradviezen. Een geslaagde ochtend, iedere presentatie werd beoordeeld met een voldoende.

Na afloop werden de diploma's overhandigd en was er een gezamenlijke lunch. Voordat iedereen naar huis ging werden er nog handen geschud. Mooi om te zien hoe intensief er in korte tijd was samengewerkt en veel kennis werd gedeeld.

Wilt u zelf ook deelnemen aan deze opleiding? Neemt u dan contact op met Gijs Koning (06) 57 57 3313.

Cursisten Waterbeheer en onderhoud - eindpresentaties 2014