Winnaar Wetskills Water Challenge Zuid Afrika: Investing in “Heart”ware

E-waternieuws bericht: Winnaar Wetskills Water Challenge Zuid Afrika: Investing in "Heart"ware

Neem contact op met ons

Wetskills is een formule waarbij Nederlandse studenten en/of internationale Young Professionals met een passie voor water samenwerken in gemixte teams met counterparts uit een partnerland van de Nederlandse watersector. Per team werken zij aan concrete en praktische watervraagstukken uit de sector. Tijdens het twee-weken durend programma, gehouden in Nederland of het partnerland, werken de teams toe naar een innovatief idee volgens een aantal stappen. De resultaten tonen zij door  een pitch presentatie en een attractieve poster aan het publiek.

Dit jaar, tijdens de WISA conferentie in Nelspruit (Zuid-Afrika), bepaalde een jury van vijf professionals uit de sector de winnaar. Het winnende team stortte zich tijdens de Wetskills Water Challenge in Zuid Afrika op de study case die gemaakt en ondersteund werd door de World Water Academy. Tijdens het afsluitende WISA gala diner op 27 mei jl. met meer dan 2000 deelnemers werd het Lerothodi Consultancy team, bestaande uit Erin Parenzee, Mashudu Tharaga, Nthabiseng Masehla (allen Rand Water uit Zuid-Afrika) en Maarten van der Meer (Waterschap Hollandse Delta) geprezen om hun duurzame business concept voor trainingen in Zuid Afrika. De aansprekende titel Investing in "Heart"ware gaat over het creëren van een kennispool. Het team heeft op basis van de watercyclus een vergelijkbare cyclus gemaakt voor de ontwikkeling van een beginnende professional naar een geaccrediteerde water professional. Zie hiervoor de poster met de oplossing.

Study case owner Agnes Maenhout: ‘'Young Water Professonals kijken met een frisse blik die tot vernieuwende ideeën leidt! Het is fantastisch om zo'n team te begeleiden, te inspireren en door hen geïnspireerd te raken." .

Wetskills wordt georganiseerd onder leiding van Johan Oost (Wateropleidingen) onder de paraplu van het Human Capital programma van het Netherlands Water Partnership en in samenwerking met Waternetwerk, H2O-job en andere partners in de water sector. Zuid-Afrika was alweer de twaalfde uitvoering sinds 2010. Bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief heeft, ook onder leiding van Johan, de dertiende editie plaatsgevonden in Canada (het elfde land waar een Wetskills heeft plaatsgevonden).

Voor een impressie van het programma in Zuid Afrika, bekijk de film of het radio interview met Johan en twee deelnemers.

Voor meer informatie: Johan Oost (johan.oost@wetskills.com)

Wetskills Water Challenge team in Zuid Afrika