Module Ontwerpen in de verkenningsfase voor de eerste keer verzorgd

E-waternieuws bericht: Opleiding Techniek voor Hoogwaterbeschermingsprogramma draait derde module

Neem contact op met ons

Sinds april verzorgt Wateropleidingen in opdracht van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) de opleiding Techniek met als doel de keringen op orde te krijgen. Dit najaar start de module "Ontwerpen in de verkenningsfase" voor de tweede keer. Over de inhoud zijn de deelnemers enthousiast blijkt uit de evaluatie.

De opleiding Techniek bestaat uit een basismodule Techniek en drie verdiepingsmodulen, namelijk Ontwerpinstrumentarium2014, Ontwerpen in de verkenningsfase en LCC.  Tijdens de module "Ontwerpen in de verkenningsfase" staat de handreiking "Ontwerpen in de verkenningsfase" centraal. Deze handreiking beschrijft het proces van de verkenningsfase. De eerste uitvoering in juni beoordeelden de deelnemers positief. De module beantwoordde aan de verwachtingen van de deelnemers. Tijdens de les was er veel ruimte voor het stellen van vragen en discussies. Ook de docenten werden goed beoordeeld, vooral hun kennis van de praktijk van dijkverbeteringen sprak de deelnemers aan. Eén van de deelnemers gaf de volgende feedback: "Het was een goede training. Ik vond de concrete en duidelijke illustratie van het proces en technische achtergronden en de onderlinge discussies heel goed." Goed om te horen!

Dit najaar start ook de verdiepingsmodule Life Cycle Costing. De ontwikkeling hiervoor is in volle gang. Het beloven weer 2 inspirerende, uitdagende en leerzame cursusdagen te worden! Mocht u meer informatie willen over de opleiding Techniek, dan kunt u contact opnemen met Hanna Langerak (030) 60 69 400.

Opleiding Techniek voor Hoogwaterbeschermingsprogramma