Rekenen aan het bergen en afvoeren van water

E-waternieuws bericht: Rekenen aan het bergen en afvoeren van water

Neem contact op met ons

Deze zomer had het hele land regelmatig te maken met regenbuien waarbij veel water in korte tijd viel. Als waterbeheerder komt dan direct de vraag; hoe het hoofd te bieden aan deze wateroverlast?

Om te beoordelen of het watersysteem robuust genoeg is, is het uitvoeren van hydraulische en hydrologische berekeningen erg belangrijk. Hiermee krijg je als waterbeheerder een beter inzicht in de capaciteit en werking van een watersysteem. Daarnaast ben je beter in staat alternatieven voor de afvoerbehoefte en knelpunten in het watersysteem af te wegen.

Op donderdag 6 november as. start de cursus Hydraulisch en hydrologisch rekenen. In drie lesdagen oefen je aan de hand  van praktijkvoorbeelden met verschillende berekeningen aan watergangen, duikers en stuwen. Ook interpreteer je verschillende rekenresultaten en maak je complexere berekeningen met Excelspreadsheets. Daarnaast is er ook ruimte om te werken aan eigen vraagstukken. Kortom een erg leuke en leerzame manier om meer inzicht te krijgen in de werking en draagkracht van een watersysteem.

Geïnteresseerd? De cursus wordt gehouden op donderdag 6, 13 en 20 november. Aanmelden kan direct via onze website. Neem voor vragen contact op met Gijs Koning.

Bron foto: weer.nl

Rekenen op en aan het bergen en afvoeren van water