Effectief RCM toepassen in de werkpraktijk

E-waternieuws item: Effectief RCM toepassen in de werkpraktijk

Neem contact op met ons

Reliability Centered Maintenance (RCM) is een onderhoudsmethodiek die uit de luchtvaartindustrie komt en die de continuïteit in de primaire bedrijfsprocessen centraal stelt. Na enkele succesvolle ervaringen in de watersector wordt RCM als een kansrijke oplossing gezien. Temeer omdat in deze tijd kritisch wordt gekeken naar het beschikbare budget voor groot onderhoud en vervangingsinvesteringen. Maar wat is nu eigenlijk RCM en hoe voer je de methodiek in de dagelijkse praktijk uit?

De methode RCM kijkt vanuit het perspectief van het binnen -vooraf gestelde- acceptabele grenzen houden van storingen; en vooral die storingen die ernstige gevolgen hebben voor de primaire bedrijfsprocessen. De ene storing heeft vergaandes gevolgen dan de andere. Tijdens de cursus leert u de onderhoudsbehoeften van installaties met behulp van de RCM-methode in kaart te brengen en mogelijke storingen en gevolgen kritisch te analyseren. Criteria zijn betrouwbaarheid, beschikbaarheid en kosten. Vervolgens passeren aantal successen en valkuilen uit de waterpraktijk de revue.

Deze tweedaagse cursus RCM in de watersector wordt in Utrecht gehouden op donderdag 10 en 17 april 2014. Deelname aan de cursus kost € 850,-. Bij deelname aan de cursus ontvangt u het boek: Reliability Centered Maintenance van grondlegger John Moubray.

Speciaal voor rioleurs en onderhoudsmedewerkers bieden wij naast deze onderhoudscursus ook de tweedaagse cursus Effectief beheer en onderhoud van rioolgemalen aan. Hierin wordt op een praktische manier aandacht besteedt aan veel voorkomende storingen, betrouwbaarheid en kostenbeheersing.

Bent u geïnteresseerd in een van deze cursussen? Meld u aan of neem contact op met Gijs Koning.

Effectief RCM toepassen in de waterpraktijk