Jaarplan 2015 etaleert liefde voor het watervak!

E-waternieuws bericht: Jaarplan 2015 etaleert liefde voor het watervak!

Neem contact op met ons

Het bestuur van Wateropleidingen (Hein Pieper, Piet Sennema, Walter van der Meer, Gert Dekker, Esther Bosman) heeft het Jaarplan Wateropleidingen 2015 vastgesteld. Het plan geeft uitwerking aan de strategie 2013-2015. De continuïteit in aanbod, kwaliteit en werkwijze zetten wij ongewijzigd voort.  En vanzelfsprekend de samenwerking met de ruim 250 freelance docenten en auteurs die altijd weer bereid zijn om hun kennis en ervaring te delen, en dit te doen op een eigentijdse wijze. Door gebruik van de digitale leeromgeving, met interactieve vormen, met verhalen uit de praktijk en vooral door te boeien. De liefde voor het watervak straalt van de docenten af op de cursisten. In 2015 zullen wij de praktijkgerichtheid versterken en etaleren.  Het gaat om de toepasbaarheid, het verbinden van de theorie met de praktijk van alledag, of andersom de praktijk begrijpen via een stukje theorie.

Speerpunt van 2015 is het internationale werk. Via projecten in o.m. EU-verband, Roemenië, Indonesië en Zuid- Afrika bouwen we stap voor stap door aan ons internationale netwerk en aan ons internationale port folio. We hebben ervaren dat we in het ontwerpen en samenstellen van cursusprogramma's  internationaal van grote betekenis zijn. Het "for and by  professionals" blijkt goed toepasbaar. Ook ons Training of Trainers (ToT) programma spreekt zeer aan, omdat dit de -toekomstige-  lokale docenten didactisch bewustzijn en didactische vaardigheden geeft.

De dit jaar te lanceren virtuele organisatie " Aquadactics South Africa" biedt de watersector cursusprogramma's, curricula en ToT; en natuurlijk een continue kwaliteitsborging.

Meer informatie: Agnes Maenhout

Wateropleidingen Jaarplan 2015