Project AquaVET, Europese samenwerking

E-waternieuws artikel: Project AquaVET, Europese samenwerking

Neem contact op met ons

Sinds 2014 neemt Wateropleidingen deel aan een EU project (Erasmus+) met vier partners uit drie andere landen: Griekenland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het doel van het project, AquaVET genaamd, is het opbouwen van een cursusmaterialen  gericht op het gebruik en de installatie van waterefficiënte technologieën en de laatste zaken rondom het EU beleid.

Na een succesvolle kick off meeting in Athene in oktober 2014, voerden de vier landen via vragenlijsten een "training needs analysis" uit. Dat onderzoek resulteerde in de skills needs van water technici en de beschikbaarheid van training en opleiding in de vier deelnemende landen. De resultaten zijn door het Spaanse CONAIF beschreven in een rapport. Vervolgens heeft het Britse Summitskills een opsomming aan mogelijke leerdoelen en leerunits geformuleerd. In de volgende fase van het project heeft World Water Academy (Wateropleidingen) de lead. Zij gaan materialen verzamelen en ontwikkelen zodat de leerdoelen in curricula voor de landen kunnen worden opgenomen. Begin mei is Wateropleidingen naar Londen gegaan voor de tweede ontmoeting tussen de samenwerkingspartners. Op kantoor van projectdeelnemer SummitSkills is overlegd over de stand van zaken, de logistieke organisatie en het cursusmateriaal. Boeiende uitdaging is de communicatie tussen de projectpartners en de vertaling van documenten in de vier talen.

Alle informatie over het project is terug te vinden op de speciale website: www.aquavet.eu. Volg de ontwikkelingen van het project ook via twitter (@aquavet.eu) en Facebook.

Interesse in meer informatie? Bel of e-mail Johan Oost (030) 60 69 417.

Aquavet meeting in Londen